Зидан први пут на удару критика!

Где је погрешио и да ли је прошло време ББЦ-а? Броје се грешке Реаловог шефа струке.

Фудбал 25.04.2017 | 22:00
Зидан први пут на удару критика!
Саставни део тренерског посла после неуспеха - критике. Дошло је време и на Зинедина Зидана. Титула шампиона Европе освојена из првог покушаја, па нови пласман у полуфинале, а и лидерска позиција на табели током већег дела шампиона до сад су му штитили леђа. Али пораз у Ел Класику се не прашта, па је и мадридска штампа кренула да му указује на ствари које су утицале на изгубљену утакмицу са Барселоном.

Наравно, тек пошто су осули паљбу по судијама, па се бунили због тога што су многи навијачи каталонског гиганта успели да дођу до улазница за део трибина намењен Реаловим присталицама... Међутим, нешто је и до Реала и до Зинедина Зидана. Марка је издвојила неколио детаља.

ГЕРЕТ БЕЈЛ

Ровитог га је Зинедин Зидан послао у ватру и то му се обило о главу. Герет Бејл је издржао до 39. минута. Није био спреман. И можда је боље да је почео на клупи. Ем није значајно допринео Реаловој игри, ем је шефу већ у 39. минуту одузео једну измену. Коцкао сеЗидан и изгубио. Дежурни критичари ће рећи - недостатак поверења у резервисте?

КРАЈ ББЦ ТАНДЕМА?

Не само због ровитог Бејла. Мадриски медији изгубили су поверење у трозубац Бејл, Карим Бензема, Кристијано Роналдо. Ни у кога посебно, једноставно сматрају да Краљевски клуб више пружа у формацији 4-4-2 са Роналдом као другим истуреним нападачем. Да се о томе дебатовати, али ове сезоне заиста је било прегршт утакмица у којима се такво размишљање испоставило као исправно.

МАРКО АСЕНСИО И ИСКО НА КЛУПИ

У директној вези са претходном констатацијом. Марка дакле сматра да је Реал бољи тим кад игра у формацији 4-4-2 и зато сматра да је Зидан морао да од првог минута укаже шансу Марку Асенсију или Иску, посебно зато што су обојица блистали последњих недеља. Са једним од њих двојице на терену Зидан добија баланс на средини терена. Истини за вољу, кад је Асенсио заменио Бејла мадридски тим је и примио два од три гола. Било како, у Мадриду сматрају да је он морао да крене од првог минута пре Велшанина. Наравно, од Зидана се не тражи да расформира ББЦ трио, али се оцењује да је тренутно систем 4-4-2 боље решење, само да треба храбрости да се то и каже играчима који су много плаћенији од Асенсија иИска. Посебно због тога што се у Мадриду, иако је Иско то више пута демантовао, прибојавају да би клупа могла да му се смучи и да ће због тога затражити трансфер.

ВОЂЕЊЕ САМЕ УТАКМИЦЕ

Помало у стилу "шта би било кад би било". Тачан термин који је Марка навела гласи: читање игре. Посебно се Зидану замера на последњем, трећем голу Барселоне. У тренутку кад је Серђи Роберто повукао акцију завршену поготком Лионела Месија на Барсиној половини терена била су чак шесторица Реалових играча. У 91. минуту. Наивно. Као што је наиван био и жути картон Каземира већ у 12. минуту због чега је у наставку утакмице морао да буде посебно обазрив што је, подсећа Марка, и те како наштетило Реаловим напорима да Барсу зауставе тамо где је најјача - у вези.

Све ово не значи да у Мадриду траже Зиданову главу на пању, али клуб какав је Реал немилосрдан је према свакоме. И што се пре Зидан навикне на критике то ће дуже трајати на стадиону "Сантјаго Бернабеу". Често умеју да буду и корисне.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар