Терзић: Партизан нема право да прича о поштењу!

Генерални директор црвено-белих Звездан Терзић каже да се после вечитог дербија ствара амбијент за недозвољене, некоректне и неспортске радње Партизана.

Фудбал 25.04.2017 | 00:00
Терзић: Партизан нема право да прича о поштењу!
Терзић одговорио Вучелићу: Не прича он то случајно! "Намештају нас и хоће да нам отму титулу. Многуи доживљавају Звезду као плен и надају се да могу да је добију", сматра генерални директор црвено-белих.

Огромна прашина подигла се у српском фудбалу, а тензија не попушта. Почело је оптужбом Партизана да ће Војводина наредног викенда пустити Црвену звезду да победи у међусобном дуелу. На серију изјава из црно-белог табора, надовезали су се одговори београдских и новосадских црвено-белих.

Последњи се огласио генерални директор Црвене звезде, Звездан Терзић, који је истакао да је разочаран сумњама Партизановог председника Милорада Вучелића да су Звезда и Војводина "већ играли намештену утакмицу". Терзић, такође, истиче да не разуме оптужбе Вучелића, јер су имали договор о спуштању тензија, те да верује да иза свега заправо стоји неко други. Неко ко жели да преузме руковођење највећим српским клубом.

"Читава ситуација око Звезде ми се не свиђа. Намештају нас, хоће да нам отму титулу. Имам утисак да многи после две године доминације прижељкују слабост Црвене звезде, јер у томе виде интерес, да Звезда не буде шампион. Доживљавају Звезду као плен и надају се да могу да је добију ако не освојимо титулу. И то сад кад је Звезда стабилизовала финансије и оздравила клуб", рекао је Терзић у разговору са новинарима и наставио у даху:

"Сетите се шта је било 2014. године. А како ствари стоје, довешћемо је за две године на нулу што се тиче обавеза према свима. И сад кад смо искрварили ове три године, сад су се многи појавили и желе спортски да сруше Црвену звезду и да због незадовољства јавности преузму клуб. Имали су изборе 2014. и 2015. године и нису се појавили, а сад желе Звезду као плен. Због тога нас руше и рушиће нас ових пет кола. И није случајно то што Вучелић изјављује. То је почетак рушења Звезде, али ја им поручујем да је неће срушити. Звезда ће бити једнинстева, победиће и биће шампион".

Конкретно о оптужбама из Хумске, Терзић је рекао:

"Све ми ово личи на ону причу 'држите лопова' и прављење амбијента за недозовољене, некоректне и неспортске радње са њихове стране. Чуди ме то од Вучелића, који важи за искусног и паметног човека и политичара, да се излети са онаквом изјавом. Оно су крупне речи, јер је он ту рекао да су Звезда и Војводина и раније играле намештене утакмице. Дакле, није клевета шта ће да буде, него шта је било. Партизан има најмање моралног права да прича о поштењу. Памтимо њихових шест титлуа и знамо пријатељске клубове са којима су играли утакмице и знамо са колико бодова предности су улазили у првенствену трку. Понављам, све ми је то - 'држите лопова'. Дизање лажне прашине да би они могли у миру да спроведу нечасне радње".

Директор црвено-белих подсетио је да је екипа Миодрага Божовића и даље водећа на табели и да пет кола пре краја зависи само од свог учинка.

"Нећемо се бавити Партизаном, први смо на табели и освајање титуле зависи само од нас. Добићемо свих пет утакмица и бићемо шампиони. Они су очигледно свесни да не контролишу ситуацију, него да зависе од Звезде. Због тога и раде нечасне ствари. Кренули су у медијску хајку, а ту им и новинари дају ветар у леђа".

Осврнуо се Терзић и на суђње...

"Суђење које они имају и које има Звезда, другачијег је стандарда. После дербија смо четитали Партизану и нисмо хтели да износимо неке ствари које су нас болеле. Џентлменски смо поднели пораз и звао сам Вучелића да честитам, иако је остала горчина због пристрасног суђења судије Грујића. Ми тражимо само да се суди 50-50. Партизан је имао обилат ветар у леђа од стране судија. Кад год је могло и овако и онако, он је нагињао на страну Партизана. Исто нам је било и у Крушевцу, против Напретка".

Наредног викенда Црвена звезда игра против Војводине, а Партизан против Напретка.

"Нико не прича хоће ли Напредак да пусти Партизан, него како ће Војводина да пусти Звезду. То је припрема амбијента за нечасне радње. Опет се враћају времена као 2008. године, па до 2014. године. Осећам како њима суде, па против Радника два црвена картона и пенал, осећам и кад се не свира пенал за Војводину. Исто то могу да осете сви, како се гура Партизан, а они само иду по принципу 'држите лопова'.

Уследио је и "контранапад"...

"Јавност није добила одговор зашто тренер Војводине баш пред меч са Партизаном подноси оставку. Нешто се дешавало, нека нечасна радња је била у плану. Могу да замислим шта би се десило да је тренер Војводине поднео оставку вече пред меч са Звездом. Можда се скреће пажња са меча Партизана и Напретка, где је шеф стручног штаба клуба из Крушевца Партизаново дете. Частан момак, без сумње, али не може нико да ми каже да Вук Рашвић нема јаке емоције према Пратизану. Наравно да има. Много частан момак, прави спортиста, али много има простора да ми страхујемо од спортског надметања следеће суботе у Хумској, а они вештачки праве причу око Звезде и Војводине. Опет се враћам на причу 'држите лопова'. Ма они се више не питају, па им одговара неки хаос".

Терзић се, ипак, оградио од оптужби.

"Не могу да тврдим нешто за шта немам доказе, али ми се не свиђа његова (Вучелићева, прим.аут) прича, поготово што смо се видели пред дерби и што смо се усагласили да морамо да смиримо тензије. То сплеткарење, мешетарење...".

Дотакао се генерални директор црвено-белих и Фудбалског савеза Србије.

"Страхујем од свих чинилаца, не само до Савеза. Савез је један од чинилаца, страхујем и од Дисциплинске комисије и Судијске организације, а председник Савеза је рекао да су они независни органи".

На питање да ли мисли да он лично смета некоме у српском фудбалу, Терзић је рекао:

"Не сметам ја лично, али смета некоме моја функција у Звезди. Нико није хтео Звезду кад је била у хаосу, а сад су свима порасли апетити. Нека се сами препознају, ко су ти који би да уђу у клуб и поставе своје људе. А 2015. године нису хтели".

Актуелни председник ФСС, Славиша Кокеза, пре доласка на ту позицију био је у Црвеној звезди, где је сарађивао управо са Терзићем. Нису се растали у најбољим односима...

"Кокезино легитимно право је да му смета што сам нудио оставку, а и даље сам ту. Нека настави да му и даље смета. Он води Савез и честитам му на томе. Ми ћемо помоћи колико је до нас да фудбал функционише нормално, али о стварима у Звезди одлучиваће органи Звезде, а не неко са стране. То што са стране неко покушава да уруши клуб и узме Звезди титулу да би он профитирао лично од тога, видећемо још шта ће да се деси".

У закључку, Терзић је истакао важност одбране титуле.

"Важно нам је да узмемо титлу и да свим злонамерницима пошаљемо поруку - даље руке од Звезде. Сами смо, већ две године нас руше, али били смо толико доминантини да су у једном тренутку били одустали. Имам подршку и навијача и људи из Звезде, али то што имам данас, не значи да ћу и сутра. Само резултати држе људе у Звезди".

Поручио је и да не жели убудуће да се бави изјавама људи из Партизана.

"Што се Партизана тиче, било - прошло. И Вучела и ја смо рекли много ружмних речи, али решили смо то и рекли идемо даље, ко буде бољи - честитаћемо. Због тога ме и чуди ово њихово искакње јуче. Назваћу Вучелу и рећи ћу му да ово није договор који смо имали. Морамо да будемо људи, часни, и држимо се договора који постигнемо".

"Дуг ускоро на 25 милиона"

Звезда финансијски послује добро, а свој дуг ће до јуна покушати да сведе на 25 милиона евра. Од јесени ће форсирати своје омладинце, од којих ће касније приходовати.

Многи сада хоће да преузму Звезду

Појединци чија имена генерални директор црвено-белих није навео, спремају се да отму титулу, а Звезду доживљавају као "плен", јер је она сада здрав клуб.

"Сада су се многи појавили који желе да спортски сруше Црвену звезду не би ли због незадовољства јавности преузели клуб, иако су имали шансу и у децембру 2014. године на изборима и у децембру 2015. где се нико није јавио јер су мислили да Звезди нема спаса."

Први човек клуба из Љутице Богдана каже да је клуб продавао најбоље играче да би враћао дугове, што ће се променити када клуб буде на "нули". Доналд и Ле Талек ће овог лета готово извесно отићи, а Звезда ће покушати да се домогне европских такмичења и ове године.

Да би била у прилици да "нападне" Лигу шампиона, мораће да победи у наредних пет мечева како би остала на првом месту и узела националну титулу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар