Видео: Албанци опет провоцирају дроном "Велике Албаније"!

Албански навијачи поново су провоцирали заставом такозване "Велике Албаније" на утакмици македонске лиге између Шкупија и Вардара.  Прича се поновила: Дрон са заставом на утакмици! Током јучерашње фудбалске утакмице између клубова Шкупи и Вардар у Скопљу појавио се дрон са заставом "Велике Албаније. Сличан дрон прекинуо пре нешто више од две године квалификациони меч Србије и Албаније у Београду.

Фудбал 24.04.2017 | 20:00
Видео: Албанци опет провоцирају дроном "Велике Албаније"!
У дуелу одиграном у Скопљу појавио се дрон са идентичном заставом као са утакмице репрезентација Србије и Албаније, у октобру 2014. године.

Фудбалски клуб Шкупи, који је стациониран у Скопљу, уско је везан за Шкендију и шири албански сепаратизам захваљујући својој навијачкој групи.

Вардар је победио резултатом 2:0 и наставио пут ка титули првака.



Партија ВМРО-ДПМНЕ је тим поводом "прозвала" лидера СДСМ Зорана Заева, јавили су македонски медији.

ВМРО-ДПМНЕ у саопштењу наводи да су изјаве и поступци Заева, лидера СДСМ, "допринели већим апетитима и албанском иредентизму у региону".

Реагујући на инцидент на утакмици на Чаиру, ВМРО-ДПМНЕ је Заева окарактерисао као "виновника излива шовинизма и иредентизма, с циљем поткопавања македноске државности", пренела је МИА.

Дрон са заставом такозване "Велике Албаније" појавио се изнад стадиона Партизана током утакмице Србија - Албанија у октобру 2014. године.

Утакмица између Србије и Албаније трећег кола квалификација за Европско првенство 2016. прекинута је у 41. минуту после провокације када је на стадион слетео дрон који је носио заставу "Велике Албаније".

Српски репрезентативац Стефан Митровић успео је да дохвати заставу и скине је, после чега је група фудбалера албанске репрезентације насрнула на њега.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар