КФОР открио паклени план

Општа претња је била од стране исламских екстремиста, а мете су им биле православне и католичке цркве током ускршњих празника - изјавио је амерички пуковник

Србија 24.04.2017 | 13:27
КФОР открио паклени план
Командант Мултинационалне бригаде Исток у саставу КФОР-а, амерички пуковник Корвин Ласк, изјавио је да је током прошлонедељних ускршњих празника претила опасност на верским светковинама које су одржаване током хришћанског празника, који су у истом дану обележили и православци и католици.

– Општа претња је била од стране исламских екстремиста, а мете су им биле православне и католичке цркве током ускршњих празника – изјавио је Ласк гостујући у емисији “Слободно српски”.

И поред тога амерички пуковник је казао да људи на Косову немају пуно разлога да брину за своју безбедност, јер је Косово, како је рекао, у поређењу са другим земљама света веома безбедно.



Према његовим речима, Кфор има изузетно добру сарадњу са Војском Србије.

– Сарадња је заснована на Резолуцији 1244, као и Војно-техничком споразуму и још неким додатним споразумима који омогућавају сарадњу између Кфора и Војске Србије. Сарађивао сам са Војском Србије од када сам дошао овде у новембру и показали су се као изузетни партнери када је у питању одржавање сигурности дуж административне линије. Врло су професионални и велико ми је задовољство сарађивати са њима – рекао је амерички официр.



Ласк сматра да одлуку о трансформацији Косовских безбедносних снага (КБС) у Оружане снаге Косова треба да донесу грађани и институције Косова, те да то питање није на КФОР-у или НАТО-у.

Каже да транформација КБС у војску Косова не би утицала на мисију КФОР-а. По њему, питање да ли ће КФОР остати на Косову или се вратити кући зависи од тога да ли је Косово безбедно или није, а не од формирања Оружаних снага Косова.



За Ласка не би било ништа чудно да на Косову постоје две војне формације, КФОР и Оружане снаге Косова, са две одвојене команде.

Пуковник Корвин Ласк, под чијом командом су амерички војници у бази Бондстил, каже да на Косову тренутно има нешто више од 500 америчких војника.

(Телеграф)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

корни

24.04.2017 11:44

Зивео атеизам и здрав разум!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аха

24.04.2017 12:02

Е вала га котрљате свака вам част.

ОДГОВОРИТЕ