Рајаковић: Израел је у невјерици

Израел нема никакав проблем са успостављањем било каквог представништва Републике Српске све док је то у складу са законима Израела, БиХ и Републике Српске. Поједностављено речено, има проблем са његовим радом, његовим представником и приватним активностима које се у име тог представништва предузимају, изјавила је у интервјуу за данашње "Ослобођење" амбасадорка БиХ у Израелу Јелена Рајаковић.

Босна и Херцеговина 24.04.2017 | 11:45
Рајаковић: Израел је у невјерици
- Што се тиче моје улоге, није било пријатно када вас у првих седам дана по доласку у земљу пријема позову у МИП Израела и упозоре вас на неприхватљиво понашање особе која је у јавности у БиХ позната као шеф Представништва РС у Израелу. Обавијештена сам да је до тада искориштен низ прилика да се све то саопшти и високим званичницима из наше земље који су у протеклим годинама боравили у Израелу, али да се ништа није догодило - казала је Рајаковић.

Будући да такав, дискретнији дипломатски напор да се ствари уреде, није уродио плодом, затражено је од ње да се јавност у БиХ обавијести о томе, како не би морали да посежу за уручивањем ноте, као једним од оштријих корака.

- Током времена, искристалисале су се двије спознаје које су ми омогућавале шири простор за дипломатске маневре. Прво, чињеница да је спорна особа ипак држављанин Израела, а не БиХ. Друга се односила на то да сам током већег броја разговора са особама надлежним за тај проблем стекла утисак да у институцијама Израела влада мишљење да је Влада РС-а необавијештена о постојећем проблему и да је то начин да се с њим упознају, након чега би требало да га ријеше. Нажалост, иступи у јавности у посљедњих десетак дана, као реакција на званичан став МлП-а Израела, овдје су дочекани с невјерицом и, благо речено, незадовољством. Искрено се надам, а и најновије информације којима располажем говоре, да све ово неће утицати на односе двије земље и нанијети штету добрим стварима које смо почели да градимо на здравим основама - наводи Рајаковић у интервјуу за "Ослобођење".

(Агенције)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Титаник

24.04.2017 09:56

Видите како је народу који зиви у РС и ако це вам бити лаксе и ми смо сокирани свим и свацим али како и ста и одакле кренути са било каквим промјенама када полако и истовремено све тоне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.04.2017 11:23

Не може ништа бит довијека. и овом мора доци крај, а близу је.

Name

Тилт

24.04.2017 09:56

Их сад као да си отисла прије 10 дана па те позвали и сад си насла да дај такву изјаву,ма дај молим те.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајке

24.04.2017 10:46

Е људи моји, и Јелена постаде битан фактор у насем политицком зивоту. Ко год је познаје смије се њеном политицком дјеловању( а и приватном ) у НДП-у код Цаве.

Name

Одговор

24.04.2017 11:08

За разику од многих других та зена има петље да изнесе своје мисљење, Да је бар висе таквих.

Name

Ре тилт

24.04.2017 11:19

Шта причаш човјече, па она је прије пола године ово рекла.

Name

Дон Кихот

24.04.2017 10:05

Тај је човјеку потребан за прање пара, док му није направио центар поред Врбаса споавао је у Чубићу, а ту су му доводили и дјевојке, кажу јер је матори јарац волио да гледа....све остало је организовани криминал у који је упетљан и Ђокић , који несмије ништа да пита само извршава што Баја нареди...лопови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вах

24.04.2017 10:43

Не бих да ти противурјечим али кад се ишчитају твоји коментари овдје, човјек не може да умакне закључку да си ти баш озбиљно болестан.

Name

ре

24.04.2017 10:59

Такоо се прича,и ја сам чуо....

Name

вах

24.04.2017 11:25

Па наравно да си чуо, рек'о ти Дон Кихот. Он је, опет, чуо од тебе.

Name

Нисам Луциц

24.04.2017 10:10

Све ми то знамо и без вас, али неко овог насег Меду је довео, и одрзава га, на власти. Не би ме изненадило кад би то били исти ти о којима ви прицате амбасадорице. Неко казе "СЕКТА". Јос сте ви и млади и зелени да бисте уопсте знали с ким имате посла. наравно, мислим на насе политицаре. Моја порука вам је : Цувајте се, јер мрацне (завјереницке) силе владају свијетом. А нисам Луциц

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.04.2017 11:22

Ни ја нисам поборник теорија завјере али има истине у томе што кажеш. Мада, у тим работама они човјека дигну, искористе и одбаце ко крпу. Безброј је таквих примјера у свијету. што се тиче ове жене или је лудо храбра или има информације да је вријеме за одбацивање ислужених...

Name

канцеларија

24.04.2017 10:41

Свака част Јелена, време је да се раскринка Ливне који се издаје за изрелског утицајног дипломату а у исто време уз Додикову прећутну сагласност узима паре за измајмљивање канцеларије која не постоји по речима израелског МИП-а. Ако постоји канцеларија нека објаве њену адресу и број фиксног телефона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

24.04.2017 11:27

Свака цаст Јелена је један од бољих српских амасадора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Малко

24.04.2017 11:39

Драга моја гдје те пут одведе тако далеко,ко те тамо посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рики

24.04.2017 18:50

Е Малко, бас ти Јелена недостаје?!

Name

Боже Боже

24.04.2017 12:33

Боже мој о чему овај народ распреда,па ипак смо ми докони.Ријешавамо свјетску дипломатију,проблеме Америке,Турске,Русије итд,а не водимо бригу о сопственој дјеци,не боримо се да не буду најјефтинија радна снага и не задужујемо их,него их расипамо по бијелом свијету као да их имамао вишка.Људи молим Вас спустите се на земљу,прихватите чињенице,и мијењајте ово ако већ није касно.Па слијепац види да су људи дошли на власт намјером да све покраду и исисају паре вани.

ОДГОВОРИТЕ