Хаос у Интеру: Пиоли поднео оставку...!

. . . јер осећа да га „буше“! Веки већ спреман?! Криза у Интеру достиже врхунац. . . !

Фудбал 24.04.2017 | 16:30
Хаос у Интеру: Пиоли поднео оставку...!
А све је деловало лепо у једном моменту... Стефано Пиоли је преузео девастирани Интер од Франка де Бура и успео да са неколико интелигентних потеза врати екипу на прави пут и чак у борбу за Лигу шампиона. Интер је био у серији од девет победа у свим такмичењима, а онда је испадање у купу све пореметило. Уследио је пораз уд дербију од Јувентуса, па од Роме и екипа је изгубила веру у себе и свој карактер.

Интер је тренутно у црној серији од пет мечева без победе, изгубили су од Сампдорије, Кротонеа и Фјорентине која им је дала пет комада. Црвена лампица је одавно упаљена, кризи као да се не види крај и у таквим околностима је нормално да се деси нешто велико.

То „нешто“ је највероватније одлазак Стефана Пиолија са клупе Неразура. Тренутно се налази у сличној ситуацији као Де Бур пре смене. Пиоли је је бесан и осећа се изданим. У преводу, мисли да нема довољну подршку свлачионице и да му неко „ради о глави“.

Зато је италијански стратег јуче после разговора са стручним штабом решио да напусти Интер и поднео је оставку. На неколико минута је Интер био клуб без тренера јер је Пиоли био одлучан у намери да оде. Међутим, кинески газда Стивен Жанг и директор Аузилио су одбили тренерову оставку и наговорили га да настави даље.

Не зато што имају превелико поверење у њега, већ нису имали друго решење. Међутим, то је само кракторочна подршка Пиолију. Руководство клуба је већ обавило разговор с тренером младог тима Ђанлуком Векијем. Ако Пиоли доживи неуспех и у наредном мечу против Наполија, велике су шансе да ће га наследити Веки као привремено решење до краја сезоне. А Интерови оперативци ће за то време одбројавати до краја још једне изгубљене сезоне и тражити велико тренерско име за наредне сезоне.

У међувремену, газда Жанг и директор Аузилио су после разговара са Пиолијем, обавили и не баш пријатан разговор са играчима где су истакли велико незадовољство залагањем екипе, игром и резултатима. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар