Видео: Ђаволски добра журка - враћа се Фођа!

Први пут после 19 година, играће у Серији Б!

Фудбал 24.04.2017 | 13:00
Видео: Ђаволски добра журка - враћа се Фођа!
Они нешто старији љубитељи фудбала увек ће се сетити Земанландије и ултраофанзивног фудбала који је Фођа играла под вођством Здењека Земана, а са Ђузепеом Сињоријем, Франческом Бајаном, Игором Коливановом, Даном Петрескуом и другима. Али млађи скоро па да нису чули за њу. Фођа је просто нестала са фудбалске мапе. Као и у многим другим случајевима, лоше управљање, газде сумњивих намера и још сумњивијих организационих способности, довели су до “Мале сотоне“ до испадања из Серије Б у сезони 1997/1998.

И од тада, па све до данас Фођа је тумарала по мраку. Није помогло ни то што је 2010. године Паскале Касиљо, газда који је клубу подарио најсјајније дана, вратио и некадашњег спортског директора Ђузепеа авонеа, па и самог Земана. Било је ту неких инсиративних партија, били су ту и Лоренцо Инсиње и Марко Сау, данас озбиљни прволигашки фудбалери, али повратка из бездана никако.

Два пута је клуб у међувремену банкротирао, па се поново враћао под новим именом, али чак је и друга лига Италија била вам домашаја. Све до данас.

На гостовању код Фондија, чак 1.200 гостујућих навијача било је присутно, испустила је Фођа два гола предности, али и реми јој је био довољан да два кола пре краја првенствене сезоне осигура повратак у другу лигу Италије. Први пут после 19 година у нижим ранговима такмичења.



Логично, уследио је карневал и на улицама саме Фође.





А да Серија Б добије на шмеку, тек да подсетимо да се у њу враћа и Венеција, а можда и Парма, с тим да ће она ту привилегију морати да обезбеди преко баража. Какав удар носталгије.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар