Гејтсова дјеца добила мобилне телефоне тек са 14 година

Деца данас све раније добијају паметне телефоне - већ у првим разредима основне школе, а нека чак и раније, па није лако одговорити на питање када би родитељи детету требало да купе први телефон.

Занимљивости 24.04.2017 | 09:37
Гејтсова дјеца добила мобилне телефоне тек са 14 година
Међутим, ако питате једног од оснивача Мајкрософта и најбогатијег човека на свету, он ће вероватно саветовати родитеље да не треба да журе са куповином паметних телефона својој деци.

Деца Била Гејтса су мобилне телефоне добила тек када су напунила 14 година. Иако су се константно жалили на то да су њихови другови телефоне добили много раније, Џенифер (20), Рори (17) и Фиби (14) су морали да чекају до 14. рођендана да би добили први телефон.

Гејтс, у интервјуу за британски Миррор, није рекао које телефоне деца користе, али је његова жена Мелинда пре неколико година изјавила да су Еплови производи забрањени у кући, и да њихова деца никада нису ни тражила да им купе неки производ са логом јабуке, тако да је сигурно да не користе Ајфон.

Осим што деци нису купили телефоне пре 14. године, Бил и Мелинда су поставили још нека правила у вези са употребом паметних телефона - забрањено је њихово коришћење за столом током ручка и вечере, а деца не смеју ни да користе мобилне уређаје касно увече да им касно сурфовање интернетом не би пореметило ритам спавања.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар