Зелено влада Шкотском - Селтику Олд Фирм и пласман у финале Купа!

Тим Брендана Роџерса славио с 2:0!

Фудбал 23.04.2017 | 15:30
Зелено влада Шкотском - Селтику Олд Фирм и пласман у финале Купа!
Судар који је изнад фудбала, изнад реалног, на нивоу религије. Играо се Олд Фирм, а као победник изашао је Селтик који је у полуфиналу ФА Купа надиграо Ренџерс с 2:0 (1:0) и тако заказао меч са Абердином у финалу.

Меч се играо на неутралном терену на Националном стадиону Хемпден парку у Глазгову, а Селтик је оправдао улогу фаворита и славио головима Мекрегора у 11. минуту и Скота Синклера у 51. минуту са беле тачке.

Само што је меч почео, видело се да је Селтик јача екипа. Одмах су зелено-бели напали, имали шансе, а до вођства дошли у 11. минуту. Била је то дуга лопта, Дембеле је добро примио лопту, одложио је до Мекгрегора који је лепим и лаганим ударцем матирао Фодерингама.

Једина лоша вест за Селтик после овог меча је чињеница да се Муса Дембеле повредио и морао је да тражи измену у 34. минуту.

Ипак, и без њега Селтик је наставио да буде бољи ривал, а осигурање доброг резултата екипа Брендана Роџерса обезбедила је почетком другог полувремена када је Синклер реализовао пенал. Једва, али лопта је ушла у мрежу од стативе.

После тога Ренџерс је имао своје шансе, али није успео ни да постигне почасни погодак. Иначе, гледали смо веома оштар фудбал, са доста стартова, борбе, удараца на све стране.

После свега, Селтик је дошао је до финала ФА Купа где ће се борити за 37. трофеј у овом такмичењу и ситуације да може да се хвали тријумфом над највећим и најљућим ривалом.

Ипак је то Олд Фирм. Велика ствар.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар