Није му први пут: Настасе дивљао и против Србије!

Румунска легенда Илије Настасе налази се у центру пажње ових дана због скандалозног понашања током меча Фед купа између Румуније и Велике Британије.

Тенис 24.04.2017 | 19:45
Није му први пут: Настасе дивљао и против Србије!
Настасе је направио неколико испада у Констанци – прво је вређао новинара, потом се некултурно опходио према селекторки Британије, а све је кулминирало инцидентом на мечу Џоане Конте и Соране Кирстее.

Румун, који је већ под истрагом због расистичких коментара на рачун Серене Вилијамс, вређао је судију и Конту, која се расплакала, а Настасе је удаљен са стадиона.

Међутим, то му није први пут да прави проблеме откако је престао да се бави професионалним играњем тениса – најпознатији случај догодио се 2008. године у четвртфиналу прве групе Евроафричке зоне Фед купа.

Србија је савладала Румунију 2-1 у победама, одлучујући поен донеле су Ана Ивановић и Јелена Јанковић, које су у дублу савладале Монику Никулеску и Сорану Кирстеу. Настасе, тада високи функционер Тениског савеза Румуније, током другог сета потукао се са обезбеђењем поред терена.

Дуел је прекинут при резултату 4:3 за Српкиње, које су стигле до брејк лопте, па је незадовољан судијским одлукама тада 62-годишњи Илије реаговао.

Настасе је кренуо према судијској столици и боксу где су седели родитељи српских тенисерки и председник ТСС Слободан Живојиновић. Обезбеђење је реаговало и тада је настала туча. Умешале су се још две особе из румунског бокса, али је све убрзо завршено, а меч настављен иако је туча и даље трајала.

Ивановићева и Јанковићева успеле су да преокрену и славе резултатом 2-1, по сетовима 2:6, 7:6 (7-3), 7:6 (7-2).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар