Чудесан гол Матића, Челси у финалу ФА купа!

Фудбалери Челсија пласирали су се у финале ФА купа победом над Тотенхемом у спектакуларном мечу на ’Вемблију’, резултатом 4:2.  БУМ! Матић убио паука за финале ФА купа!

Фудбал 22.04.2017 | 20:30
Чудесан гол Матића, Челси у финалу ФА купа!
Челси, који важи за највећег фаворита за освајање Премијер лиге, тако је дошао борбе за први трофеј откад је тим преузео италијански стручњак Антонио Конте.

’Плавци’ су још једном потврдили доминацију, а последњи погодак на утакмици дело је нашег репрезентативца Немање Матића.

Матић је на спектакуларан начин затворио финале на највећем стадиону на Острву – после комбинације Фабрегаса и Азара по десној страни и повратне лопте Белгијанца, момак из Уба је распалио из прве са више од 25 метара и послао је у горњи десни угао, а она се од пречке нашла у мрежи.

Дуел је почео такође лепим голом јер је Вилијан већ у петом минуту савладао Уга Лориса из слободног ударца, иако је Француз морао боље да реагује у тој ситуацији.

Међутим, радост Контеових изабраника трајала је само 13 минута, пошто је Хари Кејн сјајно реаговао и изједначио на 1:1. После центаршута Ериксена са леве стране, нападач Енглеске се спустио на колена и главом, малтене са земље, проследио лопту у супротни угао гола Куртое.

Тада је ритам мало опао, чинило се да ’Певци’ могу да помуте рачуне ривалу, али је онда Мин направио пенал у финишу полувремена, када је оборио Мозеса. Сигуран извођач поново је био Вилијан за 2:1 на полувремену.

Екипа Маурисија Поћетина није желела да се преда, па је у седмом минуту наставка дошла до изједначења, сјајним поготком Делеа Алија. Ериксен је упутио изузетно дубинско додавање до саиграча, овај побегао чуварима и из клизећег старта је закуцао под пречку – опет се закувало на ’Вемблију’.

Играло се отворено, али је Конте погодио убацивањем Азара, а он му је вратио поготком у 75. минуту. После корнера је прихватио одбијену лопту и левом ногом послао уз десну стативу немоћног Лориса.

Тада је дуел преломљен, а Матић је на већ описан начин у следећем озбиљнијем нападу заокружио феноменалну утакмицу свог тима. До краја је Кејн имао прилику да смањи резултат и мало је фалило да из слободњака погоди, али је Куртоа некако сачувао мрежу.

Челси ће се за свој осми трофеј у најмасовнијем енглеском такмичењу играти против победника другог полуфинала, у којем се састају Арсенал и Манчестер сити у суботу од 16 сати.

Финале је на програму 27. маја на истом стадиону.

Какав гол Немање Матића и каква победа Челсија!

Плавци су уништили Тотенхем на препуном Вембиљу у полуфиналу ФА купа - 4:2 (2:1), а печат на бриљантну победу лидера Премијер лиге ставио је српски ас.

Како је фантастично одапео праћку Србин у 80. минуту, након паса Азара, са двадесетак метара погодио је саме рашље гола Уга Љориса и оверио злата вредну победу Челсија, која му је омогућила повратак на Вембли и финале 27. маја.

Ко ће бити противник Челсију сазнаћемо после сутрашњег окршаја Арсенала и Манчестер Ситија. Ко год то да буде, нека се спреми за казнену експедицију Антонија Контеа, која је данас била феноменална. Истина, и Тотенхем је био прави противник, тим који им је већ једном узео меру у Премијер лиги, па је била приметна жеља за осветом код Плаваца на овом мечу.

Вилијан је отворио фестивал голова већ у петом минуту, али је Хари Кејн у 16. матирао Куртоу и донео поравнање. Али, Челси је био конкретан, па је у финишу првог дела после глупог прекршаја Корејца Сона добио шансу са беле тачке стигне до предности. Опет је Вилијан био прецизан и гости су пред одмор отишли с голом форе.

Међутим, чим се кренуло са центра опет су Певци узвратили. Деле Али је на пас Ериксонапогодио само ћоше за ново изједначење, а како су играчи оба тим повукли ручну чинило се да ће меч отићи у продужетке. Ипак, у последњих петнаестак минута дошло је до тоталне доминације Плаваца. Прво је Азар у 75. поново мајсторски реаговао за вођство од 3:2, а само пет минута касније и Матић је крунисао мајсторску партију и изврсну победу Плаваца за пласман у велико финале.

Заслужено.

ФА куп – полуфинале:

Челси – Тотенхем 4:2 (2:1)
(Вилијан 5, 43п, Азар 75, Матић 80 – Кејн 18, Али 52)

недеља 16.00:
Арсенал – Манчестер сити

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар