Катам и Јевтић побједници маратона

Кенијски атлетичар Стивен Кипнгетич Катам победник је 30. Београдског маратона. У конкуренцији жена победила је искусна атлетичарка Србије Оливера Јевтић.

Србија 22.04.2017 | 12:58
Катам и Јевтић побједници маратона
Српска престоница данас је домаћин 30. јубиларног Београдског маратона.

Првопласирани кенијски атлетичар Стивен Кипнгетич Катам је стазу од 42 километра и 195 метара претрчао у времену од два сата, 21 минут и 11 секунди. Њему ће припасти главна премија од 3.000 евра.

Српски представник Дарко Живановић завршио је на другој позицији, док је трећи Кенијац Кенеди Кипруто Мајо.

"Срећан сам што сам победио, поново ћу доћи у Београд, баш ми се свиђа град. Било је хладно, али су нас људи на улицама подржавали", рекао је Катам.

Српска атлетичарка Оливера Јевтић победница је 30. Београдског маратона у женској конкуренцији.

Она је стазу дугу 42 километра и 195 метара претрчала за два сата, 37 минута и 59 секунди.

Градоначелник Београда Синиша Мали истрчао је полумаратонску трку на 30. Београдском маратону у времену од два сата и четири минута, али и промовисао здрав стил живота као један од актера спектакла у Београду.

"Први пут са учествовао у полумаратону, прошле године нисам имао прилику због упале плућа и обећао сам да ћу ове бити на стази. Успео сам да дођем до доброг резултата, али најбитније је да смо видели гомилу насмејаних људи и да је лепа слика отишла из Београда у свет", рекао је Мали новинарима после трке.

Он је нагласио да никада није било толико легенди атлетике на једном месту, као што је то данас био случај у Београду.

"Трка је била захтевна, најтеже је било на мосту на Ади, било је доста успона", додао је Мали.

Прокоментарисао је и изјаву Александра Шапића, бившег прослављеног ватерполисте, а данас председника општине Нови Београд, да је остварио бољи резултат од њега у полумаратону.



"Шапић и његова политика... Он је сјајан атлета, све најбоље му желим", закључио је Мали, уз констатацију да ће и наредне године бити учесник Београдског маратона.

Извор: Агенције/Блиц


Коментари / 0

Оставите коментар