Златан – повратак у јануару или крај каријере?!

Златан Ибрахимовић се на терен неће вратити пре јануара 2018. године, пише ЕСПН.

Фудбал 23.04.2017 | 17:30
Златан – повратак у јануару или крај каријере?!
Тешко оштећење лигамената десног колена, могло би значити и крај каријере тридесетпетогодишњег нападача.

Фудбалер Манчестер Јунајтеда је покидао предњи и задњи укрштени лигамент десног колена приликом лошег доскока код пријема лопте, на утакмици против Андерлехта.

Иако је са терена изашао ослањајући се на здраву ногу и ван носила, повреда ће га одстранити са терена најмање до јануара следеће календарске године.

Пошто Ибрахимовић има 35 година, а у јануару се већ играју елиминационе фазе европских такмичења и други део сезоне у лигама петице, не зна се хоће ли Швеђанин и наредне године задужити Манчестерову "деветку".

Манчестер би са њим могао да продужи уговор на још годину дана, али извори ЕСПН из клуба са Олд Трафорда не потврђују да ли ће клуб то урадити после овакве повреде.

С друге стране, британски медији наводе да је можда дошао крај каријере нападача који је за "Црвене ђаволе" ове сезоне дао 28 голова у свим такмичењима. Слично тврди и португалски Рекорд, а Британци већ спекулишу са Ибрином могућом заменом на лето.

Ибрахимовића је после повреде, на терену заменио Антони Марсијал, а двадесетак минута после центарфора, теже се повредио и његов саиграч Маркус Рохо.

Менаџер Манчестера Жозе Мурињо је после меча у Лиги Европе рекао да има лош предосећај када су у питању повреде двојице играча. Шведски нападач је у Јунајтед дошао из Парис Сен Жермена прошлог лета, а уговор му истиче на лето ове године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар