Поћетино: Популарнији смо од Челсија и Арсенала!

Менаџер Тотенхема Маурисио Поћетино сјајно води клуб од када је дошао 2014. године, претходну сезону био је трећи, док се у овој бори за титулу шампиона.

Фудбал 22.04.2017 | 14:00
Поћетино: Популарнији смо од Челсија и Арсенала!
Некадашњи тренер Еспањола и Саутемптона везао се за клуб и навијаче, што потврђује и прошлогодишњи продужетак уговора до 2021. године.

"Волео бих овде да останем што дуже, ово је клуб са историјом, најпопуларнији клуб у Лондону, више и од Челсија и од Арсенала. Заиста уживам овде", рекао је Аргентинац.

Дуго година је клуб са "Вајт Харт Лејна" заостајао за највећим енглеским клубовима, међутим од свог доласка Поћетино инсистира да се то промени.

"Тотенхем је историјски клуб на истом нивоу са Манчестер Јунајтедом и Ливерпулом. Враћамо тај победнички менталитет, не смемо да се осећамо инфериорно у односу на остале без обзира што су можда талентованији од нас", биле су речи Поћетина.

Оно што их још увек раздваја је новац који улажу, Тотенхем и даље заостаје у том сегменту, али због тога привлачи фудбалске фанатике широм света који су против крупног капитала у фудбалу.

"Истина је да велика петорка улаже два или три пута више новца од нас, они имају другачију филозофију и структуру пословања од нас. Али то је сјајан изазов и лепота овог пројекта. Пре три године када сам започео овај пројекат, идеја је била да смањимо разлику у квалитету између нас и водеће четворке (Манчестер Јунајтед, Манчестер Сити, Челси и Арсенал). Када анализирамо претходне две сезоне видимо да смо надмашили своје планове, мој тим је у том периоду био најконстантнији у Премијер лиги. Освојили смо више бодова од било ког другог тима", закључио је аргентински тренер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар