Лукић: Прија кад ме зову Пирло, уживам са Михом!

Млади репрезентативац Србије Саша Лукић каже да му пријају похвале италијанских медија због игара у Торину, као и да ужива у раду са Синишом Михајловићем.

Фудбал 24.04.2017 | 22:30
Лукић: Прија кад ме зову Пирло, уживам са Михом!
Овај 20-годишњи везни играч скренуо је пажњу на себе наступима у Италији, поготово у мечевима Торина против Пескаре и Роме. Ти наступи инспирисали су угледну Газету дело спорт да Лукића назове "малим Пирлом".

"Поређење са таквим играчем је, наравно, велика ствар, али и одређена врста обавезе. Тај меч против Пескаре сам играо од почетка до 64. минута. Водили смо 4:0 и приликом измене сам добио аплаузе целог стадиона. Одиграо сам веома добро и против Роме у Риму, па су уследиле похвале у медијима. То је свакако сатисфакција и велика мотивација за даљи рад, али трудим се да се фокусирам само на терен. Сада ће много више обраћати пажњу на мене и очекивати да играм на високом нивоу и то морам да оправдам. Сигурно да ми је Андреа Пирло био један од играча на које сам се угледао, али као младји сам највише волео Каку, он је био мој идол", рекао је Лукић.

Он је прошлог лета отишао у Торино из Партизана. У периоду адаптације помогли су му земљаци који играју фудбал у Италији, али и породица и пријатељи.

"Стално ми је долазио неко од другара, мама, тата и сестра, браћа. У почетку ми је било тешко, али период адаптације је био лакши уз Адема Љајића и Николу Максимовића. Захвалан сам им на великој помоћи. То се не заборавља. Док нисам нашао стан био сам у хотелу и тада ми је много помогао Данијел, наш човек који је овде већ 20 година и свима помаже да се привикну. Дружио се пре са нашим играчима, Аленом Стевановићем и Николом Максимовићем који су били у Торину пре Љајића и мене. Много значи кад имаш неког нашег", додао је он.

Талентовани везиста одушевљен је сарадњом са тренером Синишом Михајловићем, који га полако уводи у систем Торина.

"Цела Италија зна да се ради о врхунском тренеру. Ја сам имао срећу да се у то и лично уверим. Сви играчи га веома поштују, али и навијачи и људи који у Италији прате фудбал. Има јак карактер и рођени је победник. Сваку утакмицу жели да победи, не воли да губи и ту своју енергију и темперамент успешно преноси на играче. Увек ме саветује, стално ми прича како да се крећем, на чему да радим, да што је могуће више играм са самодји у екипи презадовољан сам како се све одвија и морам да признам да уживам", изјавио је млади репрезентативац.

Овај везни играч је стандардан у младој репрезентацији, а крајем марта је добио позив за "А" селекцију за меч са Грузијом.

"Тог јутра сам са младом селекцијом стигао на Мајорку и само што смо слетели рекли су да морам назад, јер ме је селектор Славољуб Муслин позвао уместо Немање Радоје, који се, нажалост, повредио. То ми је био дечачки сан, да обучем дрес националног тима, нешто што сам стварно желео од кад сам почео да се бавим фудбалом и то није фраза", рекао је Лукић.

Иако није добио прилику да игра, то искуство му је много значило.

"Био сам са нашим најбољим фудбалерима, осетио атмосферу у 'А' репрезентацији и после сам читао како је селектор рекао да је задовољан како смо се понашали ми из младе селекције, (Мијат) Гаћиновић, Ђурђевић и ја, да смо добро радили. Сви су нас прихватили као да смо дуго ту и много сам срећан због тога", рекао је Лукић.

Младој репрезентацији Србије овог лета предстоји Европско првенство у Пољској. Лукић је у квалификацијама одиграо шест мечева.

"Потрудићу се да се играма и формом наметнем селектору. Имамо јаку селекцију, на сваком месту по два одлична играча, генерација 94. годишта је освојила европску титулу, а 95. и 96. је светски првак. Сви су почели и да играју по клубовима, што раније није било случај, и то ће нам много значити на шампионату у Пољској. Нови селектор Ненад Лалатовић је супер. Био нам је потребан неко такав, да нас размрда, одличан је мотиватор и прави баш добру атмосферу. Заиста верујем у добре резултате на Европском првенству", рекао је Лукић.

Торино следећу утакмицу игра против Кјева, али ће Лукић пропустити тај меч због картона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар