Два елитна такмичења, осам клубова - ЈЕДАН Србин!

Такмичења у Лиги шампиона и Лиги Европе ушла су у саму завршницу, а у осам клубова учесника полуфинала игра само један српски фудбалер.

Фудбал 23.04.2017 | 09:00
Два елитна такмичења, осам клубова - ЈЕДАН Србин!
Без обзира на све успехе које српском спорту доносе кошарка, ватерполи, одбојка, тенис и други појединачни спортови, фудбал је и даље број један у Србији.

Поносимо се сјајним играма наших фудбалера широм Европе ове сезоне, али је реалност да српски играчи нису заступљени у најбољим клубовима на "Старом континенту".

У четвртак су у четвртфиналу Лиге шампиона елиминисана четворица – Матија Настасић, Душко Тошић, Урош Спајић и Иван Обрадовић, док у ЛШ нисмо имали ниједног играча чак ни у четвртфиналу!

Једини фудбалер који ће да брани част "Орлова" у завршници ова два такмичења је Немања Радоја, везиста Селте.

Шпански тим ће у полуфиналу ЛЕ играти двомеч са фаворитом такмичења Манчестер Јунајтедом, па је реално очекивати да у финалу ЛШ и ЛЕ не буде ниједан једини српски фудбалер.

Последњи српски фудбалер који је освојио Лигу шампиона је Бранислав Ивановић који је "ушати" пехар подигао са Челсијем 2012, а последњи је и Србин који је освојио Лигу Европе, такође са Челсијем 2013.

Бар добро стојимо у квалификацијама за Светско првенство 2018. у Русији, што није био случај претходних година.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар