''Тајм'': Стотину највећих лидера

Часопис "Тајм" направио је листу 100 најутицајнијих личности свијета, а у категорији "Лидери" нашли су се Владимир Путин, Доналд Трамп, Тереза Меј, Си Ђинпинг, папа Фрањо, Реџеп Тајип Ердоган, Ким Џонг Ун. . .

Свијет 21.04.2017 | 11:30
''Тајм'': Стотину највећих лидера
Цијели попис објављен је на интернет страници часописа, а о свакој личности написана је колумна. Занимљиво је да је аутор колумне о Путину бивши предсједник СССР-а Михаил Горбачов.

Он је одао признање руском предсједнику Владимиру Путину што је сачувао руску државу и економски је ојачао.

"Суочивши се са кризом коју је наслиједио од свог претходника, предсједник Владимир Путин успио је стабилизовати ситуацију, очувати руску државу и ојачати њену економску позицију", пише Горбачов.

Он, такође, указује на потребу за промјеном система власти у Русији и увјерење да Москва може успјети "само кроз демократију".

На листи часописа "Тајм" је пет категорија - "Пионири", "Умјетници", "Иконе", "Дивови" и "Лидери".

У разним областима на попису 100 најутицајнијих људи на свијету нашли су се и кћерка америчког предсједника Иванка Трамп и њезин супруг Џаред Кушнер /у категорији "Пионири"/, као и шеф Система федералних резерви САД Џенет Џилен /у категорији" Дивови.

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

неутрални

21.04.2017 09:35

Шта, нема Баје на списку ?! Беззе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.04.2017 18:54

Никад веци списак шунда.

Name

Требава

21.04.2017 10:32

Чудно ,нема Додика и Жељке без чијег консултовања ,Путин и Трамп не доносе ни једну одлуку!Овај "Тајм" стварно није обавијештен ко стварно управља збивањима у свијету.Ма неки аматери ови њихови новинари,нису дошли код колега у РТРС-у да буду "објективно" информисани!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

21.04.2017 10:49

А Мицо и Златко? Ниста. Па како је могуце!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

јоле

21.04.2017 12:43

"Да зна народ какве будале владају свијетом умро би од страха" Андриц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

21.04.2017 12:52

Како су заборавили Бају и Жељку Цвијановић професорицу енглеског језика која игра како Баја каже?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ревоке

21.04.2017 16:14

Овај списак је правио тамо неки Саса,посто нема на списку насег драгог,јединог и највецег Водје.Нема цовјека који је својом мудром и надасве дрзавницком политиком РС довео у сам свјетски врх дрзава.Његова мудрост,памет а посебно постење су епских размјера,таква морална громада јос није видјена на овим просторима.Због свега овог великог Водју цијене и постују сви свјетски дрзавници,којима је велика цаст ако им Водја допусти да се сликају са њим.И такав цовјек се није насао на том списку.Срамота!!!

ОДГОВОРИТЕ