Ево нових детаља: Тевез хоће да се врати! Од Кинеза тражио само један услов!

Цена за Боку није иста као и за друге клубове.

Фудбал 22.04.2017 | 16:00
Ево нових детаља: Тевез хоће да се врати! Од Кинеза тражио само један услов!
Прво га је цео свет хвалио, јер је показао људскост кад је одлучио да Јувентусов дрес замени Бокиним, онда нема ко га није напао - донекле и разумео - кад је зимус потписао за Шангај Шенхуу и постао најплаћенији играч планете, али исто тако је јасно да нема тог навијача на “Бомбоњери” који се не би обрадовао да опет у светом дресу види - Карлоса Тевеза.

А тако нешто је и те како могуће.

Јуче је фудбалски свет узбуркала информација да се спрема терен за сензационални повратак сјајног нападача у Аргентину, да би данас стигла још једна потврда таквог опредељења.

“Велике су шансе да Тевез заигра у наредном циклусу Копа Либертадорес (јужноамеричка верзија Лиге шампиона, оп. ау). Морамо да сачекамо до августа. Тад ће председник Боке Данијел Анчелићи путовати у Кину, а ја вам кажем да клуб може да плати откупну клаузулу. Ако Бока јуниорс жели, Карлос може да се врати. Тевез жели да се пензионише у дресу Боке”, рекао је Адријан Руко, менаџер некадашњег првотимца Коринтијанса, Вест Хема, Манчестер Ситија, Јувентуса, који је каријеру и започео на “Бомбоњери”.

Тевез је у претходном прелазном року постао најплаћенији фудбалер планете, али је Бока у уговор убацила откупну клаузулу по којој може да га врати за “само” 6.300.000 евра.

“Тачно је да постоји клаузула. У њој стоји да играч може на крају прве сезоне (завршава се у новембру) да се врати у Боку или да заврши каријеру. Карлос је инсистирао на тој опцији и она важи само за Боку, не и за друге клубове. Ту је цена јасна. А ако га жели неки други клуб, на пример из Кине или Сједињених Америчких Држава онда висину обештећења одређује Шангај Шенхуа”, додао је агент.

На крају је демантовао наводе да је Карлос Тевез несрећан у новој средини.

“Прошла су тек три месеца како је стигао у Кину. Добро се осећа. Прилагодио се. Нема проблема, ангажовао је преводиоца, возача, децу је уписао у школу и води нормалан живот”, закључио је Руко.

После пет кола Суперлиге Кине, Шангај Шенхуа се налази тек на осмом месту, са две победе, два пораза и једним ремијем, а Тевез је одиграо четири сусрета, дао један и наместио три гола.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар