Евертонове изјаве значе да остаје до краја љета!

Хоћу титулу, хоћу Лигу шампиона, хоћу и да клуб заради! Партизанов везиста изузетно мотивисан пред крај првенствене трке.

Фудбал 22.04.2017 | 15:30
Евертонове изјаве значе да остаје до краја љета!
До пре месец дана „није било шансе“, а данас не само да оне постоје, него у Хумској 1 виде чак и - Лигу шампиона!

Партизанова победа у 154. вечитом дербију разгалила је навијаче који су смислили песму Леандреу Тавамби, означила успон Леонарда да Силве Созе на прво место лиге стрелаца, а његово сународника из Бразила, Евертона Луиза осоколила да сматра како екипа Марка Николића поседује квалитет не само за освајање титуле, већ и за нешто више.

Евертон је, уз стрелце на Маракани, био један од кључних играча црно-белог тима који се тим тријумфом поравнао на табели са Црвеном звездом и трку за титулом првака Србије учинио далеко занимљивијом него што се донедавно чинила.

„Пропозиције такмичења су такве да је нама само победа у гостима омогућавала да наставимо да мислимо о титули. Пораз би значио одлазак Црвене звезде на шест бодова и било би стварно чупаво стићи такву предност, на свега неколико кола до краја. Били смо свесни важности утакмице и ниједног секунда нисмо престајали да се боримо. Испало је одлично за нас и сад размишљамо о наредним победама које би нам омогућиле да будемо прваци“, истако је Евертон Луиз у изјави за бразилске медије, коментаришући последице резултата (3:1) од уторка вече.

Црвена звезда и Партизан у овом тренутку имају по 40 бодова, али је актуелни шампион у предности, јер је основни део првенства завршио на лидерској позицији и уколико ривали буду поравнати и на крају плеј-офа екипа са Маракане ће одбранити наслов првака. То значи да је Парном ваљку потребно да побеђује све до краја, али и да се нада киксу црвено-белих, како би преузео лидерску позицију.

„Српска лига омогућава само једно место у квалификацијама за Лигу шампиона. Ако постанемо прваци онда ћемо имати шансу да се боримо за пласман у друштво најбољих клубова планете. То је добро за сваког спортисту, јер свако жели да одмери снаге са најбољим на свету. Добро је и за клуб, који ће имати велики финансијски подстрек. Наша жеља да освојимо првенство превазилази само пуко подизање трофеја“, јасно је Евертон Луиз поручио да жели више.

Жели Лигу шампиона, а на основу онога како је причао делује да је спреман да остане у Хумској 1 до краја европских квалификација. Као што је, бар тако уверавају челници клуба, случај и са преостала два носиоца игре, Леонардом и Урошем Ђурђевићем.

Ако Партизан буде првак Србије онда ће у квалификације за елитни куп да се укључи од друге елиминационе рунде. У њој би био носилац. Тај статус би, прође ли даље, изгубио у следећем кругу, док би у евентуалном плеј-офу извесно био у групи неповлашећних тимова.

Уколико, пак, изабраници Марка Николића заврше на другом месту онда ће у квалификације за Лигу Европе. И то од првог кола. Захваљујући коефицијентима освојеним минуле сезоне (без обзира на бордолом на почетку ове) у свакој од четири рунде (чак и у такозваном плеј-оф) би био носилац и имао би, условно речено, лакшу проходност до групне фазе.

Друго коло квалификација за Лигу шампиона на програму је 11. и 12. јула, док елиминациона фаза за Лигу Европе креће већ 29. јуна.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар