ЛЕ: Турци им ово неће заборавити - Србин и Хрват истјерали Бешикташ из Европе!

Митровић и Тошић промашили једанаестерце, Лион у полуфиналу Лига Европе - 7:6 после пенала! Фудбалери Манчестер Јунајтеда, Ајакса, Лиона и Селте пласирали су се у полуфинале Лиге Европе, након драматичних реванш мечева.

Фудбал 21.04.2017 | 00:06
ЛЕ: Турци им ово неће заборавити - Србин и Хрват истјерали Бешикташ из Европе!
Трагична ноћ за Бешикташ! После 120 минута драме и осам серија једанаестераца Лион се пласирао у полуфинале Лига Европе -2:1 (6:7 после пенала).

Улога трагичара припала је Балканцима, Душку Тошићу и Хрвату Митровићу. Прво је некадашњи дефанзивац Црвене звезде у шестој серији изгубио двобој са голманом Лиона Лопесом, али му се убрзо реванширао Жале.

Притисак није издржао ни бивши штопер Ријеке Матеј Митровић. И њега је прочитао голман француског представника. Погодио је Гоналонс и ставио тачку на драму на Босфору.

Какав је меч виђен на Водафон Арени, каква је то била драма. Видели смо три гола и исто толико шутева који су завршили на оквиру. Могли су и једни и други да питање коначног пласмана реше у регуларном делу. Бешикташ је повео поготком Талиске у 27.минуту. Био је то резултат који је Турке водио даље, али је Лаказет туширао стадион.

Тај златни Лионов дечко је могао све да реши, убрзо је погодио и стативу... Нападали су једни- нападали су други. Талиска је двомеч вратио на почетак. И био је то почетак драме. Оно што је Леказет промашио, исправљао је сјајни голман Лиона Ентони Лопес. СИмао је осам одбрана и сачувао Французе у животу.

И поред бројних шанси и у продужецима меч је завршен тријумфом Бешикташа од 2.1. Морало је да се заврши пеналима. А тамо су поменути Душко Тошић и Митровић извукли најдебљи крај. Лион се пласирао у треће полуфинале у клупској историји. Јунак је Лопес.

Турцима пресели пенали, Србин и Хрват помогли Лиону

Бешикташ је одмах кренуо у апсолутну офанзиву против Лиона, да би после пропуштених прилика Тосуна и Хачинстона, ипак успео да поведе у 27. минуту.

Озјакуп из корнера проналази усамљеног Талиску у казненом простор, а он из окрета шаље лопту "из колена" по земљи у мрежу Лиона.

Међутим, није прошло ни десет минута, а Французи су поравнали. Гоналон проиграва на левој страни казненог усамљеног Лаказета, Фабри истрчава са гол линије како би му "скратио" угао, али сјајни нападач Лиона га лобује за 1:1.

Након што је Лаказер пропустио одличну прилику за преокрет у 41. минуту, Турци настављају да притискају у наставку, почетком другог дела нове прилике не користе Талиска и Тосун, сјајно брани Лопес, али офанзива опет доноси домаћину предност.

Адријано је послао савршен центаршут са леве стране, погодио је буквално у чело Талиску који постиже нови погодак у Истанбулу и поравнава укупан резултат.

У самој завршници оба тима су била близу гола за пласман, Кварежма је погодио стативу пет минута пре краја, док је с друге стране Лаказет погодио пречку у 90!

Тотални фудбал виђен је и у продужецима, а фантастичну шансу у 102. минуту пропушта Талиска. Проиграо га је Кварежма, а он шутира за мало поред десне стативе.

Десет минута касније мало је недостајало да Толисо одведе Лион даље, али је фантастично одбранио Фабри, ударац у доњи десни угао.

Победника су на крају одлучили пенали. Редом су наизменично погађали Бабел, Фекир, Тосон, Толисо, Хачинсон, Гетал, Арслан, Рибус, Талиска, Валбуена, Ујсал и Дијакаби, док Лопес није зауставио шут Душку Тошићу.

Србина је на тренутак спасао Жале, који шутира преко гола, али му истом мером "узвраћа" Хрват Матеј Митровић, чији промашеј не пропушта Гоналон, који одводи Лион међу четири најбоља тим у ЛЕ.

"Црвени ђаволи" су елиминисали Андерлехт победом са 2:1, голом Маркуса Рашфорда у 107. минуту, али су због повреде остали без Златана Ибрахимовића.

Домаћин је повео већ у десетом преко Мхитарјана, гости поравнавају у 32. голом Ханија уз доста среће, да би се у наставку испромашивале обе екипе, а шансу да утиша Олд Трафорд пропустио је и Иван Обрадовић.

Шалке је са 2:0 у регуларних 90 изборио додатних 30 минута против Ајакса, који је у 80. остао са десеторицом играча. Домаћин стиже и до 3:0, голман Фарман га ванземаљском игром га одржава у игри, али Холанђани са два гола у последњих десет минута, Јунесовим у 120, заслужено пролазе даље.

Последњи је решен меч у Истанбулу, где је Бешикташ са 2:1 изборио продужетке против Лиона, а тачка је стављена након још драматичнијих пенала. После осам серија трагичари турског клуба били су Србин Душко Тошић и Хрват Матеј Митровић, чије промашаје користи Гоналон и одводи Французе даље.

Прва се даље пласирала Селта, која је ремизирала 1:1 у Генку, а даље је прошла победом од 4:2 у првом мечу на свом терену у Вигу.

Јунајтед прошао, изгубио Ибрахимовића

У врло отвореном мечу на Олд Трафорду, Јунајтед је повео "на време", у десетом нинуту. Рашфорд је добио лопту на левој страни, није успео да проигра Ибрахимовића, али му се фудбал вратио у ноге.

У међувремену се нападу прикључио Мхитарјан, који добија лопту на ивици казненог, а онда шаља прецизан шут између двојице дефанзиваца у доњи леви угао.

Андерлехт се храбро супротставио великану и опасно претио голу Ромера, а одличну шансу после грешке повређеног Роха пропушта Дендонкер.

Ипак, гости поравнавају у 32. минуту. Након одбитка из казненог простора Тилеманс погађа пречку уз помоћ одбитка од штопера Јунајтеда, а лопта пада у ноге Софијанеу Ханеу који се после доста среће снашао брже од ривала и убацио је у мрежу.

Уследила је серија промашаја на обе стране, с једне стране нису могли да погоде Погба, Лингарт, Шо, Рашфорд који је успео и да превари голмана, потом Ибрахимовић који је имао зицер какав се не пропушта, а са друге Ачемпонг, Дендонкер и Тилеманс су мучили Ромера.

У последњем нападу на утакмици колено је повредио Ибрахимовић, уместо кога у игру улази Марсијал. Јунајтед

На старту продужетака Погба је замало маказицама вратио вођство Јунајтеду, али је изблокиран испоред гол линије, да би с друге стране Обрадовић послао "пројектил" са више од 20 метара, али је неко закачио лопту на путу ка голу, па је завршила у корнеру.

Гостујући дефанзивци блокирају два опасна покушаја Фелаинија и Рашфорда у наставку, да би у последњим тренуцима првог продужетка Ромеро имао проблема после ударца Тилеманса, испада му лопта из наручја, али стиже до ње пре ривала.

Ипак, у 107. минуту Јунајтед стиже до поготка. Након једне дубинске лопте Фелаини је спушта главом до Рашфорда, а он сјајним потезом петом вара Мбођиа и Спајића, да би потом је закуцао у мрежу и искупио се за бројне промашаје.

Белгијанци су имају још једну сјајну шансу у 120. минуту, шутирао је Мбођи главом са петерца, али за мало изнад гола, па Јунајтед се провлачи у полуфинале.

Правда задовољена у 210'

Шалке је морао да игра на све или ништа од почетка меча у Гелзенкирхену, али се мучио домаћин да конкретно запрети ривалу из Амстердама.

У добрим приликама били су Горецка и Мејер, који погађа и стативу. С друге стране, Шене на старту другог полувремена ставља на муке голмана домаћина Фармана из слободног ударца.

А онда се све преокренуло у року од пет минута. Шалке до 55. постиже два гола и поравнава укупан скор.

Шалке успева коначно да поведе у осмом минуту другог полуврмена, Леон Горецка после лошег првог полувремена доноси наду домаћину у преокрет.

Сјајни везиста краде лопту на средини терена, а онда после комбинације са Бургшталером излази сам на голмана Ајакса и тресе мрежу.

Само три минута касније Немци су повели 2:0 и изједначили укупан резултат. После акције дефанзиваца Хеведеса и Колашинца по левој страни, репрезентативац БиХ шаље центаршут на "пенал" до Бургшталера који полуволејом погађа гол Холанђана.

Додатни проблем за Ајакс догодио се десет минута пре краја, због два жута картона у року од свега седам искључен је десни бек Фелтман.

Минут касније Фарман спречава Зијеча да врати предност Ајаксу, након чега сјајну прилику за Шалке не користи Хеведес. Испратио је центаршут са десне стране и добро гађао главом, али поред стативе.

Десет минута пре краја Шалке добија ветар у леђа, због два жута картона у року од седам искључен је десни бек Ајакса Фетлман, па гости остају са десеторицом.

То домаћин користи у продужетку, а победу му доноси Данијел Калиђури. После још једног сјајног центаршута Колашинца са леве стране, он на петерцу погађа главом буквално након што је прескочио резервисту гостију Долберга.

Међутим, десет минута пре краја гости стижу до заслуженог гола. После центаршута са десне стране, Настасић је покушао да испуца лопту која погађа Фиргевера и одбија се у гол.

Реми "оверио" пласман

Селта је максимално користила офанзивну игру на коју је Генк био приморан па је претила Белгијанцима од самог старта меча на Кристал Арени.

Сјане шансе у првом полувремену пропуштају Пионе Систо и Клаудио Буве, први промашује цео гол са ибице казеног, док другом шут сјајно брани Метју Рајан.

На старту другог полувремена опет су у главним угловама били Буве и Рајан, а опет победу односи голман Генка, још лепшом интервенцијом.

Међутим, пола сата пре краја Шпанци "оверавају" пласман. Систо краде лопту Кастању на средини терена, креће ка казненом између четворице играча Генка, али док су они пратили да ли ће лопта на леву или десну страну до Аспаса или Гвидетија, Систо "затегао" и постигао сјајан гол са 20-ак метара.

Четири минута касније Генк поравнава, Тросар краде лопту дефанзивцима Селте, улази у казнени простор, а онда сјајном дијагоналом тресе мрежу шпанског тима, али овај гол само ублажава елиминацију Белгијанаца.

ЧЕТВРТФИНАЛЕ ЛИГЕ ЕВРОПЕ - Реванш сусрети

Бешикташ - Лион 2:1 (1:1) - 6:7 пен - први меч 1:2
/Талиска 27 и 58 - Лаказет 34/

Генк - Селта 1:1 - први меч 2:3
/Тросан 68 - Систо 62/

Манчестер Јунајтед - Андерлехт 2:1 (1:1) продужеци - први меч 1:1
/Михтаријан 10, Рашфорд 108 - Хани 31/

Шалке - Ајакс 3:2 (0:0) - први меч 0:2
/Горецка 53, Бургшталер 56. Калиђури 101 - Виргевер 111, Јунес 120/

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ХА, ХА, ХА, ХА!!!

21.04.2017 07:25

ДУСКО ТОСИЦ ПРОМАСИО ПЕНАЛ И ТО НЕКА СЕНЗАЦИЈА?! ПА, ОВИ ОЦИГЛЕДНО НЕ ЗНАЈУ СТА ЈЕ ОН ПРОМАСИО У ПРИВАТНОМ ЗИВОТУ, ИНАЦЕ БИ ОДМАХ САСТАВИЛИ НАЈЈАЦИ КОНЗИЛИЈУМ ПСИХОЛОГА И ПСИХИЈАТАРА ДА ГА ПРОУЦАВАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ