Коме све истичу уговори у Звезди?

Редове црвено-белих у јуну напуштају сигурно седморица играча, још толико њих улази у последњу годину уговора!

Фудбал 22.04.2017 | 15:00
Коме све истичу уговори у Звезди?
Писали смо, после пораза у 154. вечитом дербију, да је чисто из фудбалских и квалитативних разлога Црвеној звезди потребна велика реконструкција тима на лето. Односно, да после свега виђеног у мечевима високог ризика одговорни из Љутице Богдана не могу да очекују јаке трансфере.

На срећу Црвене звезде, или не, тек седморици играча са актуелног платног списка истичу уговори са шампионом Србије. Црвено-бели ће, сада је извесно, остати без комплетне одбране, не рачунајући Абрахама Фримпонга. Руководство Црвене звезде је током зиме пропустило прилику да се договори са некадашњим капитеном младе репрезентације и издејствује барем минимално обештећење. Овако ће напустити Љутице Богдана са чистим папирима.

Велики дефицит Црвена звезда ће имати и на штопертској позицији.Капитену Александру Луковићу истиче уговорна обавеза у јуну и тешко ће му бити понуђен продужетак сарадње. Врло вероватно је да ће некадашњи репрезентативац Србије ставити тачку на каријеру. У неформалним разговорима људи из спортског сектора Црвене звезде истичу да ће им на лето бити потребна тројица штопера. Уз претпоставку да ће првом тиму бити прикључен Слађан Ракић, црвено-бели ће бити принуђени да доведу двојицу централних дефанзиваца различитих карактеристика од Абрахама Фримпонга. А тржиште у Србији не нуди велики квалитет, изузимајући капитена Рада Николу Мараша до којег ће црвено-бели тешко стићи.

На левом беку ће остати усамљен млади Стефан Милошевић, пошто и Душану Анђелковићуистиче уговорна обавеза. Тешко је претпоставити на којој позицији у Љутице Богдана виде Михаила Ристића, нити је познато хоће ли он бити на располагању за европске квалификације. Прича са Еспањолом није завршена.

Извесно је да црвено-бели немају услова да откупе уговор Марка Полетановића од Гента, због превелике клаузуле од 600.000 евра.

Црвена звезда, бар на папиру, има вишак нападача. Броји шпицева требало би да се смањи, пошто уговори истичу Предрагу Сикимићу и Петру Орландићу. Њихова места заузеће Вања Вучићевић и Дејан Јовељић, и имати задатак да се боре за статус са Вујаклијом и Павковом.Потенцијални репрезентативац Гане Ричмонд Боаћи је неприкосновен.

Већи разлог за бригу менаџементу Црвене звезде прави велики број играча који у јуну улазе у последњу годину уговора. Што значи да ће бити принуђени да их српски шампион  прода овог лета или да буде спреман за опцију да напусте Маракану као слободни играчи или у најбољем случају уз минимално обештећење.

На том списку је комплетан инострани везни ред у саставу: Доналад - Ле Талек - Канга. Највећу тржишну вредност има репрезентативац Габона, Француз већ шест месеи не може да се препозна. Реално је да од овог тројица остане само један играч за квалификације.

После свега виђеног Звезда ће покушати да се реши и Џона Руиза, мада је питање хоће ли бити интересената. Потенцијална простојна зарада можда лежи у продаји Срђана Плавшића, док је неизвесно шта ће бити са скрајнутим Славољубом Срнићем.

Близу одласка са Маракане је и некадашњи капитен омладинске репрезентације Србије Андрија Луковић. Неизвесност влада око Ненада Милијаша који је зимус потписао на шест месеци, уз опцију да сарадња буде продужена на годину дана.

ИГРАЧИ КОЈИМА ИСТИЧУ УГОВОРИ

Немања Супић

Александар Луковић

Душан Анђелковић

Марко Петковић

Марко Полетановић (крај позајмице)

Петар Орландић

Предраг Сикимић

УЛАЗЕ У ПОСЛЕДЊУ ГОДИНУ УГОВОРА

Дамијан ле Талек

Џон Руиз

Мичел Доналд

Гелор Канга

Славољуб Срнић

Срђан Плавшић

Дамир Кахриман

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар