Дејан Станковић је баш велики Звездаш!

ФК Црвена звезда у таквој је ситуацији да није имао новца да плати клинцима пут на турнир, који је одржан у Милану. Када је то чуо, Дејан Станковић одлучио да је плати све трошкове. И не само то. . .

Фудбал 21.04.2017 | 09:00
Дејан Станковић је баш велики Звездаш!
Три истине у једној причи:

Фудбалски клуб Црвена звезда заиста је у тешкој финансијској ситуацији;
Црвено-бели имају веома талентоване клинце који долазе;
Дејан Станковић је велики звездаш и то је поново показао;

Генерација фудбалера Црвене звезде рођена 2006. године не би учествовала на турниру у Милану да Станковић није у међувремену чуо да клуб у ком је поникао нема средстава да их пошаље на пут и обезбеди им смештај у Декијевом "другом граду".

Легендарни фудбалер Звезде, Лација и Интера, којег је нови председник УЕФА Александер Чеферин поставио за личног саветника, није желео да се то догоди, па је покрио и трошкове пута и смештаја за црвено-беле клинце, који су му се захвалили на себи својствен начин - освојили су треће место на јаком међународном турниру на којем је учествовало 16 тимова.

Игром случаја, вођа пута испред Црвене звезде био је члан Омладинске комисије клуба из Љутице Богдана, који се и зове и презива исто као и популарни Деки - Дејан Станковић.

"Турнир је био одлично организован, имали смо максималну помоћ домаћина и одличну комуникацију са свим релевантним особама турнира. Фер-плеј је био на високом нивоу, а акценат је стављен на дружење саме деце. Одиграли смо пет утакмица у три дана и победили на четири меча, а у полуфиналу смо заустављени", рекао је Станковић у рапорту за званичан сајт црвено-белих.

"Посебне похвале смо добили од стручног штаба Интера из Милана и Академије Интернационале, који су врло пажљиво пратили све наше утакмице. Међу кључним организаторима овог престижног турнира био је и наш бивши фудбалер Дејан Станковић – имењак вође пута, без чије материјалне помоћи наша екипа не би ни отпутовала у Милано. На крају турнира, након освојеног трећег места, свим играчима ФК Црвене звезде наш бивши ас и његова супруга Ана су поклонили по једну тренерку Интера. Надамо се да ће организатор турнира позвати наш клуб и следеће године", додао је Станковић.

"Наши дечаци су сјајно репрезентовали свој клуб и земљу. Презадовољан сам односом играча на терену и ван њега. И поред пораза у полуфиналу деца су показала карактер и психички се подигла у победи за треће место. Свака утакмица нам је праћена од стране групе тренера из Академије Интера и искрено су били изненађени нивоом техничко-тактичке обучености генерације 2006. Лично сматрам да су дечаци испунили већину мојих захтева и уз добар рад у наредном периоду сигурно можемо очекивати играче који ће бити на добром путу да заиграју и за први тим Црвене звезде", рекао је тренер талентоване генерације, Марко Милић.

"Окрећемо се даљем тренажном раду на обуци деце и припреми за нове турнире у Србији и иностранству".

Звезда се као клуб захвалилиа Дејану Станковићу, како је написано - "великом човеку и фудбалеру".

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зока

21.04.2017 08:27

Браво Деки мајсторе свих времена.

ОДГОВОРИТЕ