Жалба одбијена, Нејмар пропушта Класико!

Фудбалски савез Шпаније одбио је жалбу Барселоне и потврдио суспензију Нејмара на три утакмице.

Фудбал 22.04.2017 | 13:30
Жалба одбијена, Нејмар пропушта Класико!
Та одлука шпанског Савеза значи да ће Нејмар пропустити предстојећи дерби против Реал Мадрида у недељу.

Нејмар је један меч суспензије зарадио због искључења на мечу против Малаге, а још два јер је након што му је показан други жути картон иронично аплаудирао четвртом судији док је напуштао терен.

Барселона је тврдила да не може да се докаже да је Нејмарова реакција била усмерена ка судији, али је Комисија за жалбе Фудбалског савеза Шпаније обила жалбу каталонског клуба и потврдила суспензију, преноси портал Гол.

Екипа са Ноу Кампа поднела је жалбу и Суду за спортску арбитражу.

Бразилац и његов клуб тако ће платити заиста велику цену Нејмарове непромишљености на гостовању Малаги, када је непотребно иницирао контакт са Љорентеом без лопте, па добио други жути картон, а потом уз ироничан аплауз судији отишао у свлачионицу.

Управо због тог геста према арбитру, Нејмар је додатно кажњен и зато ће пропустити и меч после "Ел Класика", против Осасуне.

Ево због чега је кажњен:



Барселона је тврдила да не може да се докаже да је Нејмарова реакција била усмерена ка судији, али је Комисија за жалбе Фудбалског савеза Шпаније обила жалбу и потврдила суспензију.

Колико ће Нејмар недостајати саиграчима није ни потребно наглашавати, као што није потребно ни истицати колики је значај недељног дербија у Мадриду.

Меч измедју Барселоне и Реала игра се у недељу од 20.45 у Мадриду. "Краљевски" клуб је тренутно први на табели Примере са 75 бодова, односно има три бода више од Барселоне, али и меч више.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар