Трагедија у селу Глоговица

У селу Глоговица код Алексинца од удара струје погинули су М. М. (46) и њен син Д. М. који је имао 16 година, сазнаје “Блиц”.

Република Српска 20.04.2017 | 22:50
Трагедија у селу Глоговица
Према првим информацијама трагедија се догодила наводно тако што се жица којом се њихова кућа напајала струјом усљед вјетра откачила и пала близу дјетета.
 
- Дечко је ухватио жицу под напоном и након тога је мајка у жељи да помогне дјетету на мјесту остала мртва. Ради се о породици слабијег материјалног стања којима је струја била искључена, а након доласка хладног времена прикључили су се на напонску мрежу. Нажалост, вјетар је жицу откачио, жица је пала у собу, дијете се ухватило за жицу, мајка кренула да спаси дијете, и обоје су остали на мјесту мртви - каже извор Блица.

Ранко Филиповић из сусједног села Лужане који познаје поменуту породицу, каже да се ради о сиромашним људима којима је струја искључена прије мјесец дана.

- Страшна трагедија. Струја им је искључена прије мјесец дана када је без струје остало и 30 породица из нашег села. Вјероватно су хтјели да се угреју мало јер је било хладно па су прикључили струју сами. Али, жица је пала и дијете је ухватило а мајка је настрадала у покушају да га спаси - каже Филиповић. Он наводи да се ради о петочланој породици слабог имовинског стања.

- То је петочлана породица, остали су отац и двије ћерке. Сиротиња као и ми овдје у селу који смо остали без струје. Окупићемо се сутра у 9 испред ЕПС у Алексинцу да одамо почаст настрадалима и скренемо пажњу на понашање. Искључена је струја и људима који су болесни и стари а има и једна трудница. Нељудски је да нас тако малтретирају - каже Филиповић.

У нишкој полицији је званично потврђено да је у 18.33 часова пријављено да су мајка и син настрадали од удара струје и да је након тога обавјештено тужилаштво у Алексинцу које је обавило увиђај са полицијом.
 
(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар