Невил: Кажете Роналдо, помислите Пеле!

Играч Реал Мадрида Кристиано Роналдо у уторак је постао први фудбалер који је постигао 100 голова у Лиги шампиона.

Фудбал 23.04.2017 | 17:00
Невил: Кажете Роналдо, помислите Пеле!
Португалац који је освојио готово све у фудбалу има 32 године, а његов некадашњи саиграч из Манчестер Јунајтеда Гери Невил, анализирао је будућност сјајног нападача.

"Размишљао сам пре неки дан, шта значи дуга каријера за њега? Питам се да ли ће он играти и у четрдесетима“, коментарисао је бивши играч Манчестер Јунајтеда.

Капитен Португала и ове сезоне постиже веома важне голове за Мадриђане, а успут чини се све више мења позицију и улогу на терену.

"Кристиано се трансформисао у централног нападача способног да постигне невероватан број голова током година које следе, свестан је да не може више да иде напред-назад, да пролази играче све време. Постао је стрелац, центарфор и то добар“, рекао је Енглез.

Поред великог доприноса који даје свом тиму и у овој сезони, евидентно је да ЦР7 често „нестане“ са утакмице и има периоде када не учествује у игри.

"Његов период у Јунајтеду од 2006. до 2008. године, и даље тврдим његове су најбоље сезоне у каријери, ако се узме у обзир његов утицај на игру током читавих 90 минута. Невероватно је допринео и успесима Реала од када је стигао у Мадрид, али тамо је имао далеко више празног хода у току утакмица", рекао је бивши играч Јунајтеда.

Човек који је четвороструки добитник Златне лопте, три пута најбољи играч Европе, три пута првак Европе са клубом и једном са репрезентацијом и даље има највеће амбиције. Физичке предиспозиције и посвећеност тренингу пружају могућност Роналду да има дугу каријеру, уколико га повреде заобиђу и ако буде постојала жеља и амбиција после свих трофеја које је освојио.

"Он сада гради једну дугу каријеру централног нападача, где неће морати да претрчи 11, 12 км по мечу, то може бити седам, осам, девет км где он и даље може да постигне два гола и има моменте празног хода", биле су речи Невила.

Португалац је у досадашњем току сезоне постигао 31 гол на 38 мечева, ово би могла да му буде прва сезона од 2009/2010 у којој неће пребацити цифру од 50 погодака за клуб.

"Помислићете Пеле. Такви бројеви, такве "скандалозне" бројке чини се нико неће достићи, број утакмица, голова. Мислим да ће играти дуже од Месија, да ће на крају имати више голова од њега и да ће урадити невероватне ствари", закључио је некадашњи Роналдов саиграч.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар