Сваки дан дуг од 1.560.000 КМ

Није изненађење што је одбијен захтјев за хитно доношење закона о акцизама на сједници Представничком дому ПС БиХ, рекао је предсједник СДС-а Вукота Говедарица у "Пулсу" БН телевизије.

Република Српска 20.04.2017 | 21:34
Сваки дан дуг од 1.560.000 КМ
"У тако битним стварима, не треба ниста ломити преко кољена. Ми смо то урадили због интереса грађана Републике Српске. Сигурно је да то не одговара ни ФБиХ. Повећање цијене акциза не може ником да одговара", рекао је Говедарица.

Он је додао да је подржавањем закона о акцизама СНСД показао своје право лице.

"СНСД је показао своје право лице. Прво су говорили да неће улазити у Представнички дом ПС БиХ док је ту Џаферовић, а онда су дошли да гласају за овај закон. Душанка Мајкић је рекла да је ово удар на БиХ, а до прије два мјесеца је говорила да је то удар на РС. Сташа Кошарац је у једном кутку, данас, преговарао са истим тим Џаферовићем како да хитно донесу овај закон. Надам се да су грађани видјели колико су они достојни и колико кошта њихов политички образ", рекао је Говедарица.

Према његовим ријечима, повећање акциза на гориво посебно би угрозило пољопривреднике и то би био још један у низу удара на овај дио становништва.

Сасвим логично је да не подржимо смјену Савјета министара БиХ коју је предложио СНСД, тврди Говедарица и објашњава:

"СНСД је кренуо са том врстом иницијативе да би евидентне проблеме које носи Закон о акцизама и Закон о осигурању депозита скренуо на потпуно нови колосјек - смјену Савјета министара."

Нисмо Бакирови Срби у Сарајеву, јасан је предсједник СДС и један од лидера Савеза за промјене.

"То је једна потпуна манипулација и политички спинови које ова власт представља грађанима са невиђеном дозом лажи и мржње према СДС-у."

Истовремено, истакао је Говедарица, Милорад Додик је актер многобројних српских подјела.

"Био је то и прије деведесетих када је са Антом Марковићем радио на разним пројектима за које је СДС тврдио да нису добри. Био је актер подјела и када се доносила одлука о Венс-Овеновом плану, а и посље рата када је на тенковима СФОР-а долазио на власт, а он је актер подјела и у Србији."

Економско стање Републике Српске осликава се ових дана у судбини дрвопрерађивача, Жељезница Републике Српске, у продаји Љубије непознатој компанији, у губицима Рафинерије Брод...

"Радио сам анализу... Од првог јануара до данас Влада Српске нас је сваког дана задуживала 1.560.000 КМ. Дакле, до данас 172.000.000 не рачунајући посљедње задужење од 50 милиона", рекао је лидер СДС-а.

Укратко, Република Српска је у економском смислу на стакленим ногама, подвукао је Вукота Говедарица у "Пулсу" БН телевизије.



БН телевизија

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Реакција

20.04.2017 19:52

Е мој Вукота,немате Ви петљу да рушите власт,само причате,а изгледа да се надате да ће народ сам да руши Додика-озбиљна опозиција би стала пред народ и позвали га на протесте??!! Радите нешто и одмакните се од јалове приче. Миле може даужива поредВас!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо Првациц

20.04.2017 20:12

Ниста ми немамо од те прице. Они су показали право лице у безброј ситуација, и то ниста није ново. Проблем је сто и даље упорављају насим и васим зивотима. И управљаце јос дуго ако ви из опозиције несто драстицно не предузмете. На залост, и ви сте показали васе прав лице. Лице немоци, апатије, пасивности, немоци..... Ако тако наставите, немате никакве сансе да на слиједецим изборима побиједите Додиков изборни маркетинг. Васа предност би морала да буде висескруко убједљивија ако мислите да се бар приблизите изборном успјеху.

Name

Акција

20.04.2017 20:16

А,контра митинг,ха ха ха.....

Name

сдсовавц

20.04.2017 20:50

Е ово си у праву ви само гледате да угурате себе у неку фотељицу није битно у Сарајеву или б луци за неке ситне паре а њима пустате да износе милијарде одавде од пдв од крадје они све лазу и тај пдв не оде сав за кредите ммф јер и ту нема трагова у пореској.

Name

сдсовавц

20.04.2017 20:53

и узивва бога ми кара младе пице по бањалуци купује им аудије нове станове итд ста цес сељак у младости се није изивио па сад осјетио мирис бањалуцке пице и старлета а пун их је град.

Name

Јел

20.04.2017 21:02

Овај звани реакција ИМА задатак да напада опозицију тиси плацен öд сефа Доде да вицес теби је добро док је твога кркана Стацес öд идуце године када ти сеф оде у прдекану.А засто опозиција нестане испред народа има пуно право ја их разумијем сто БИ СЕ бламирали да их исмијавате народ несмије ни да зуцне наглас само по подрумима медецу Као за вријеме Титиног резима када хтједну на цесту повесце њи опозиција Радо без подрске нема музике.

Name

Грицко

20.04.2017 19:54

Тако је Предсједнице!!!!!Руси црвене и буди јос острији.Зивио нам и да те среца прати!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдсовавц

20.04.2017 20:52

С ким це он русити баја полако купује папке попут стевандица и осталих јазаваца само зове и казе еј мали колико болан кеса требас и цао а зна се да су срби слаби на паре матер би продали за паре.

Name

Херцеговац

20.04.2017 20:02

Па кад им је толико стало нека акцизе уведу онима који имају путеве, а не нама чији си путеви гори од макадама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срле

20.04.2017 20:34

Нема ниста од тебе..супљирас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репо Послови

21.04.2017 05:49

Ето ти си паметан, не супљирас ајде молим те