Видео - На данашњи дан: Мурињо вс Пеп, како је све почело...?!

На данашњи дан пре седам година одигран је први меч чувеног полуфинала Лиге шампиона између Интера и Барселоне. . .

Фудбал 20.04.2017 | 14:00
Видео - На данашњи дан: Мурињо вс Пеп, како је све почело...?!
Био је то почетак велико ривалитета између Жозеа Муриња и Пепа Гвардиоле. И тај ривалите траје до данас. У ово епско полуфинале из 2010. Барселона је ушла као актуелни шампион Европе, а Интер као екипа којој је то био, чини се, један од последњих покушаја под вођством газде Масима Моратија.

Интер је као нико пре, а вероватно ни после тога, направио паклену сачекушу за Гвардиолину тики-така Барселону. Руку на срце, олакшавајућа околност за Интер је била та што му је Барселона, услед велике ерупције вулкана на Исланду тих дана био прекинут ваздушни саобраћај у Европи, дошла на ноге аутобусом, а то није био мали пут.

Иначе, ове две екипе састале су се те сезоне два пута у групној фази Лиге шампиона, када је на Ђузепе Меаци било 0:0, а на Ноу Кампу 2:0 за Каталонце.

После 20 минута игре првог полуфиналног окршаја Бразилац Максвел је прошао по левој страни, вратио лопту на пенал где је сам био Пердо који ју је послао по земљи уз десну стативу за предност Каталонаца на 'Ђузепе Меаци'.

Само десет минута касније Интер се вратио у игру. Дијего Милито је после центаршута Етоа са десне стране примио лопту на пеналу и проиграо усамљеног Снајдера на левој страни који је лако савладао Виктора Валдеса.



У трећем минуту другог дела Интер је преокренуо резултат. Милито је побегао чуварима на левој страни, гурнуо лопту у средину казненог простора где је био Маикон који је сјајно реаговао и из другог контакта послао лопту у мрежу.

Седам минута касније Жозе Мурињо је направио прву измену и уместо Горана Пандева у игру увео Дејана Станковића.

Интер је искористио шок гостију и већ у 60. минуту стугао до трећег гола. После две асистенције Милито се коначно и сам уписао у стрелце после не баш најбољег ударца главом Снајдера са леве стране. Претходно је центрирао Ето са десне.

У реваншу је било само 1:0 за Барсу, недовољно. Односно таман да Жозе изведе свој чувени плес по трави Ноу Кампа након последњег судијског звиждука...

ИНТЕР - БАРСЕЛОНА 3:1 (1:1)
/Снајдер 30, Мајкон 48, Милито 61 - Педро 19/

Стадион: Ђузепе Меаца.
Гледалаца: 83.000.
Судија: Бенкеренса.

ИНТЕР: Сезар, Занети, Лусио, Самјуел, Маикон (Киву од 74), Мота, Камбијасо, Снајдер, Пандев (Станковић од 56), Милито (Балотели од 75), Ето.

БАРСЕЛОНА: Валдес, Алвес, Пике, Пујол, Максвел, Бускетс, Кеита, Ћави, Педро, Меси, Ибрахимовић (Абидал од 62).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар