Николић редовно држи лекције Звездиним тренерима!

Фудбалери Црвене звезде немају решење за вечитог ривала када је на његовој клупи Марко Николић! Стратег Партизана је водио екипу на пет дербија и има четири победе и реми!

Фудбал 20.04.2017 | 15:30
Николић редовно држи лекције Звездиним тренерима!
На тај начин Николић је показао да је специјалиста за светковину српског фудбала, јер још није осетио горчину пораза. У свим мечевима је потпуно надиграо противничке тренере, па им није остављао ни промил шансе да могу да избегну неуспех.

Пре 154. дербија Марко Николић је победе искључиво бележио на стадиону у Хумској, али се ове сезоне "уписао" и на терену највећег ривала. И то на тако доминантан начин, агресивном поставком је изненадио колегу на противничкој клупи, који је испадао смешан пред четом стратега црно-белих.

Тријумфални низ перспективног тренера започео је у априлу 2014. године у 146. вечитом дербију. Тада је Звезда предвођена тренером Славишом Стојановићем пала у Хумској (2:1), а црно-бели су славили головима Дринчића и Којића у надокнади времена. Иако је тада дебитовао победом против највећег ривала, то ипак није било довољно да Партизан освоји титулу. Црно-бели су морали да се задовоље другим местом у Суперлиги.

Црвено-бели нису били ништа боље среће ни на следећем вечитом дербију. Иако је на клупу сео перспективни Ненад Лалатовић, епилог је био исти као и на претходном дуелу најљућих ривала. Тада је "парни ваљак" славио са 1:0 пројектилом Николе Дринчића. Партизан је доминирао током целог меча, а Николић је поново одржао тренерски час.

Након његовог одласка из српског фудбала, Звезда је имала нешто више среће у вечитим дербијима, па је стигла да се радује победама у светковини српског фудбала. Све до ове сезоне.

Вечити ривали су у текућој сезони одиграли три дербија и Звезда није уписала ниједан тријумф. Успела је да освоји тек бод, и то у оном мечу одиграном 4. марта. Један од најзаслужнијих за то је управо Марко Николић, чији се тренерски потпис види на терену. У сва три дуела је надиграо противничког стратега, те му показао да је миљама испред њега што се тиче тренерског заната. Црно-бели су ове сезоне забележили две победе (1:0 и 2:1), те један реми (1:1). Захваљујући тим тријумфима стигли су Звезду на табели, па нам предстоји жесток финиш сезоне у борби за титулу.

Како ствари стоје, руководство Звезде једва чека да шеф стручног штаба Партизана поново оде у иностранство. То је изгледа једини сигуран начин да се црвено-бели радују у вечитом дербију.

ПАРТИЗАН БЕЗ ПОРАЗА НА 28 МЕЧЕВА

Квалитет Марка Николића се видео одмах по његовом преузимању кормила Партизана, јер је подигао екипу и убрзо је започео низ без пораза, који и даље траје. Црно-бели су последњи пут погнуте главе напустили стадион 20. августа 2016. против Спартака (1:2) и од тад су уписали везаних 28 мечева на којима нису изгубили.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар