Томић неће да игра у 1/2-финалу Дејвис купа, а ни у финалу!

Тениска репрезентација Аустралије се пласирала у полуфинале Дејвис купа у овој сезони, али ће против Белгијанаца од 15. до 17. септембра бити ослабљена за неиграње Бернарда Томића, 43. тенисера света.

Тенис 28.04.2017 | 15:15
Томић неће да игра у 1/2-финалу Дејвис купа, а ни у финалу!
Проблематични момак белог спорта одлучио је да у овој години више не игра за национални тим, а као главни разлог за ту одлуку, навео је напредовање на АТП листи.

"Хоћу да побољшам свој ранг. Мој приоритет је да се вратим најпре међу првих 20, а онда желим и у топ десет тенисера света."

Томић је најбољи ранг забележио 11. јануара 2016. када је био 17. играч планете.

"Желим све најбоље репрезентацији. Одиграо сам толико мечева за национални тим да више нисам мотивисан. Мој приоритет је сада да се поново вратим у 20 најбољих, морам напорно да радим и када будем испунио циљ који сам себи наметнуо, тада ћу моћи више да размишљам о Дејвис купу", рекао је Томић.

Нада се да би могао на Вимблдону да буде носилац.

"Волео бих да у наредних пет или шест седмица остварим победе на неким турнирима. Ако будем играо добро на шљаци у наредном периоду, то може доста да ми помогне у припреми за сезону на трави. Циљ је да будем носилац у Лондону", истакао је Бернард Томић.

Лејтон Хјуит, селектор Дејвис куп тима Аустралије, тако ће моћи да рачуна на Ника Кирјоса, који је био јунак четвртфиналног дуела против Сједињених Америчких Држава, Џордана Томпсона, Сема Грота и Сема Грота који је специјалиста за дубл. Аустралијанци ће највероватније против Белгије играти на шљаци.

У другом полуфиналу Француска ће дочекати Србију.

Финале је на програму од 24. до 26. новембра.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар