ЛШ: Барса без новог чуда, Јуве и Монако уз Мадриђане!

Фудбалери Јувентуса и Монака придружили су се мадридским екипама Реалу и Атлетику у полуфиналу Лиге шампиона.  Кључ, ланац, катанац! Причајте шта хоћете, ово је уметност! Јувентус одиграо без голова у Барселони и прошао у полуфинале Лиге шампиона.  Ово је сад озбиљно, они хоће “ушатог“! Дилема, рецимо из угла Јувентуса - да ли је боље на жребу добити Реал или Монако?

Фудбал 19.04.2017 | 23:17
ЛШ: Барса без новог чуда, Јуве и Монако уз Мадриђане!
Јувентус је одолео Барселони на Камп Ноу и са 0:0 сачувао 3:0 из Торина за освету Каталонцима за пораз из финала 2015. године.

С друге стране, Монако је на крилима својих убитачних нападача опет савладао Борусију, овај пут са 3:1 на Лују ИИ, те са укупних 6:3 стигао међу четири најбоља тима на "Старом континенту".

Жреб парова полуфинала је у петак у Ниону, први мечеви су на програму 2. и 3. маја, а реванши 9. и 10.

За разлику од ПСЖ, Јувентус је без превише проблема успевао да обуздава нападачки трио Барселоне Меси-Нејмар-Суарес, који су тек у неколико наврата озбиљно запретили Буфону.

Најбоље прилике имао је Меси, по једну у оба полувремена, али је у обе ситуације шутирао поред гола са свега десетак метара удаљености.

Међутим, ни "Стара дама" није играла класичан "бункер", имао је Масимилијано Алегри четворицу врло офанзивних играча до последњих 15 минута, а шансе да ставе тачку пропуштали су Игуаин и Квадрадо.

На крају, Јувентус је до полуфинала ЛШ стигао серијом од више од девет сати без примљеног гола.

С друге стране, Монако је оправдао статус најатрактивнијег тима у Европи. "Кнежеви" су постигли још три гола и дотукли Борусију на свом терену.

У мечу који је каснио пет минута због појачаних мера безбедности на стадиону Луј ИИ, Монако је посао завршио већ у првих 15 минута, погоцима својих највећих звезда Килијана Мбапеа и Радамела Фалкаа.

Оба гола дошла су после акција по левој страни, Мбапе је покупио одбитак након снажног шута Мендија са 20 метара и лошег боксовања Буркија, док је Фалкао погодио главом, након савршеног центаршута Лемара.

Борусија погађа статативу у првом полувремену, а одличне шансе за гол пропуштају Марко Ројс и Гереиро, да би капитен Ројс вратио наду почетком другог полувремена, након сјајног продора Дембелеа по десној страни.

Међутим, "милионери" више нису успевали да угрозе Субашића, а Монако ставља тачку на меч поготком Валера Жермена у 81. минуту, само што је ушао у игру уместо Мбапеа добио је сјајну лопту у Лемара, који другу асистенцију бележи након украдене лопте на средини терена.

Јувентус је у полуфиналу Лиге шампиона, Барселона није успела да направи још једно чудо и надокнади три гола минуса из прве утакмице четвртфинала. Одиграла је Стара дама без голова на Ноу Кампу у реванш дуелу са каталонским гигантом, отишла у полуфинале и сада мирно чека жреб у петак у седишту УЕФА.

Претио је Луис Енрике са пет голова у противничкој мрежи, али Јувентус ипак није Пари Сен Жермен, а Ђорђо Кјелини, Леонардо Бонучи и екипа мало су веће и јаче “џомбе“ одМаркињоса, Трапа и сличних.

А Масимилијано Алегри још једном је потврдио да је врстан тактичар и, мирне душе може да се каже да овај Јувентус дефинитивно има снаге и квалитета да у Торино донесе трећу титулу првака Европе у клупској историји. Одбрана Старе даме у овом двомечу са шампионом Шпаније положила је испит са чистом десетком јер за 180 и кусур минута није примила гол у судару са Барселониним МСН трозупцем.

А Барселона јесте кренула очекивано, нападачки, од првог звиждука вечерас веома доброг судије Бјерна Кујперса. Само, ово није било вече за Месија, Нејмара и Суареза. А то како је Јувентус играо одбрану је права уметност. И не, то није било класично паркирање аутобуса. Стара дама је плесала одбрамбени плес са стилом.

Најбољу прилику у првом полувремену Барселона је имала у 19. минуту када је Меси ухватио један центаршутр са десне стране, али је лопта отишла поред стативе. И то говори колико Јувентус све успешно закључао на својој половини.

Већ у наставку утакмице било је јасно да Барселона нема снаге за још један велеобрт, а како је време одмицало тако је Јувентусу додатно расло самопоуздање.

Толико да је у 50. минуту Хуан Квадрадо умало шокирао Ноу Камп, међутим, лопта је отишла поред стативе.

Последњи трзај Каталонаца уследио је средином другог полувремена. Прво је у 66. минуту Меси са пеналтика из волеја шутирао преко гола,  три минута касније непрецизан је био и млади Серхи Роберто.

А последњих 20 минута била је нека врста кинеског мучења за навијаче Барселоне, јер је Јувентус мајсторски радио све што је било потребно. Притом је генерални утисак да сеЂанлуиђи Буфон није превише ни ознојио на Ноу Кампу. 

БАРСЕЛОНА - ЈУВЕНТУС 0:0 (0:0) (први меч 0:3)

БАРСЕЛОНА (4-3-3): Тер Штеген - Роберто (од 78. Маскерано), Умтити, Пике, Алба  - Ракитић (од 58. Пако Алкасер), Бускетс, Инијеста - Меси, Суарез, Нејмар.

ЈУВЕНТУС (4-2-3-1): Буфон - Дани Алвес, Бонучи, Кјелини, Алекс Сандро - Пјанић, Кедира - Квадрадо (од 84. Лемина), Дибала (од 75. Барзаљи), Манџукић - Игуаин (од 88. Асамоа)

Реално јесте, али можда и лакше него што што се очекивало - Монако је у полуфиналу Лиге шампиона по четврти пут у својој историји! После пораза на свом Вестфалену од 2:3 Дортмунд није могао опасније да припрети групи сензационалних тинејџера из Кнежевине и морао је да призна пораз - 1:3. Укупно 3:6. 

Колико год да је оно што се догодило пред први меч у Немачкој - експлозија пред аутобусом, па вечерашње тркељисање истог, уочи утакмице - пореметило фудбалере Борусије нема дилеме да је даље прошао у овом тренутку бољи тим. 

Колико год да су гајили неке наде да могу да закувају ситуацију на стадиону Луј ИИ гости су већ у првих двадесетак минута схватили да ће морати да честитају ривалу. Експресно, после само три минута игре Килијан Мбапе, вероватно без конкуренције најбољи нападач света у свом узрасту, задао је тежак ударац Милионерима после грешке Буркија, да би озбиљан нокдаун уследио у 17, када је Радамел Фалкао на асистенцију Лемара по други пут затаресао мрежу Немаца.

Да је још једном погрешио у својим тактичким заврзламама - чему је иначе склон последњих месеци - Томас Тухел "признао" је када је већ у 26. минуту извео Дурма и увео Дембелеа. Управо је француски крилни нападач послужио Ројса у 48. минуту за 1:2. Тада је Борусија на трен дошла до даха, али испоставило се да је то више био благи пад концентрације домаћина него плод осмишљене офанзиве гостију.

Од тог момента па све до краја Дортмунд више створио ниједну праву шансу, народски речено, кључни играчи, а пре свих Пјер Емерик Обамејан, били су "уштројени" од стране Монакових брзањаца из дефанзивне линије, тако да су Кнежеви рутински газили га полуфиналу. Коначних 3:1 поставио је Валер Жермен само што је крочио на терен... 

До ових четвртфиналних окршаја Монако је за многе био само такозвана нагазна мина. Утисак је да то у полуфиналу неће бити. Јер, хајмо на пример из угла Јувентуса - да ли је у полуфиналу боље извући Реал или Монако? Хм, дилема је, зар не?

Једно је јасно - ова деца хоће "ушатог". Гладни су, напаљени као нико и решени да иду до краја. 

Прави су килери.

МОНАКО - ДОРТМУНД 3:1 (2:0) први меч 3:2
/Мбапе 3, Фалкао 17, Жермен 81 - Ројс 48/

МОНАКО (4-4-2): Субашић - Туре, Глик, Жемерсон, Менди - Бернардо Силва (од 90. Рађи), Бакајоко, Мутињо, Лемар - Мбапе (од 81. Жермен), Фалкао (од 68. Дирар)

ДОРТМУНД (4-1-4-1): Бирки - Пишчек, Папастатопулос, Гинтер, Гереиро (од 72. Пулишић) - Дурм (од 27. Дембеле), Кагава, Шахин (од 46. Шмелцер), Ројс - Обамејан.

Лига шампиона – четвртфинале:
Монако – Борусија 3:1 (3:2)
Мбапе 4, Фалкао 17, Жермен 81 – Ројс 48
Барселона – Јувентус 0:0 (први меч 0:3)

Уторак:
Лестер Сити – Атлетико Мадрид 1:1 (0:1)
Реал Мадрид – Бајерн Минхен 4:2 (2:1)

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар