Куп БиХ: Сарајево у финалу!

Фудбалери Сарајева први су финалисти Купа Босне и Херцеговине!

Фудбал 19.04.2017 | 21:30
Куп БиХ: Сарајево у финалу!
Сарајлије су у послије изненађујућих 1:1 на "Кошеву", у другом полувремену оправдали улогу фаворита против Младости и славили у Добој Какњу - 2:3 (0:0).

И првих 45 минута такође је екипа Мехмеда Јањоша имала више од игре и неколико одличних прилика, али су мреже мировале.

Најбољу шансу за бордо екипу пропустио је Елвис Сарић у 18. минуту из једанаестерца који му је одбранио голман Емил Велић. Претходно је арбитар показао на бијелу тачку након што је Омер Мусић у казненом простору играо руком.

Осим пенала, Сарајлије су преко Душана Хоџића погодиле и пречку у 25. минуту, као и двије стативе преко Анела Хебибовића у 11. и 20. минуту, али срећа је у првом дијелу била на страни изабраника Хусрефа Мусемића.

Ипак у наставку ни "Фортуна" није могла да помогне домаћину јер је тек што се кренуло с центра, прецизније у 29. секунди другог полувремена, Сарајево ипак стигло до предности поготком капитена Хариса Дуљевића, који је сјајно погодио десни угао са ивице казненог простора - 0:1.

Дилеме око проласка у финале најмасовнијег такмичења у 60. минуту разријешио је Нермин Црнкић након асистенције Хоџића - 0:2.

На 0:3 повисио је у 83. минуту Аднана Ковачевић, чија је лопта погодила Аладина Исаковића, промијенила смјер и завршила у мрежи Младости.

Домаћин је у 88. и 89. минуту успио да преко Горана Бркића постигне два "идентична" поготка ударцима са 20-ак метара, да би исти играч пропустио и пенал у судијској надокнади за изједначење, али је пречка послије "паненке" била савезник бордо играча.

Сарајево ће у финалу Купа БиХ играти против бољег из дуела између Жељезничара и Широког Бријега, чији је реванш одгођен због снијега. Клуб са "Кошева" је досад освојио четири пехара у Купу БиХ, а ово му је осмо финале.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар