Оборити законе о акцизама

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Младен Босић одржао је данас прес-конференцију уочи сједнице Парламента БиХ.

Босна и Херцеговина 19.04.2017 | 14:18
Оборити законе о акцизама
"У току је велики обрачун босова у Републици Српској - видите шта се дешава у фабрици Глинице, шта се дешава у Приједору... Ради се о обрачунима који имају за циљ контролу природних богатстава Републике Српске, а који би требали да имају сви грађани Српске", истакао је Босић.

"Не знамо да ли је то завртање руку да би им прошла та процедура. Јасно је из свега шта се дешава и да је озбиљна ствар. Много питања је отворено око поскупљења горива и питања зашто би људи који живе у географским подручјима, који немају контакта са аутопутевима, требали да плаћају акцизе. Читав источни дио Републике Српске  - Брчко, Бијељина, Зворник, Источно Сарајево, Романија, Херцеговина - сви ти људи треба да плаћају скупље гориво да би неко реализовао сулуди пројекат од Бањалуке до Сплита", рекао је Босић о Закону о акцизама.

Нагласио је да остаје при тврдњи да се мора ући у хитну процедуру, као и да поново позива СНСД да се прикључи и да се оборе ти закони.

"Ту су четири закона која су дошла прегласавањем, ти закони су свакако закони који имају велику тежину и захтијевају расправу", навео је замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

"Већ је свима јасно да парламентарна већина овдје не функционише дуго времена, да ће Савјет министара радити овако како ради све док се не формира нова парламентарна већина. До тад ће бити овај у функцији. Уколико СНСД има нову, нека нас обавијести - немамо ништа против тога. До тада су то чисти покушаји скретања пажње које ће имати тешке посљедице на будућност грађана ове земље. Чекају нас нове кризе око изборног закона и чини ми се да се ствари компликују", рекао је Босић на прес-конференцији.

(БН телевизија / Н1)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

србин

19.04.2017 12:23

Све је то у реду Босићу.Ал нам објасни шта је и у шта је утрошено постојећих у литри горива акциза од 25 фен ???????И ово није увођење акциза већ повећање истих са 25 фен на 40 фен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ србин

19.04.2017 12:54

нећеш тај филм погледати, милиони се троше а да нико појма нема куда паре одлазе. Сви ми приликом регистрације плаћамо и за путеве и на све то акцизе на гориво...ММФ да би осигурао повратак својих кредита тражи да власт још више исиса пара од сиротиње а власти треба ММФ кредит да би покрили трошкове гласачке машинерије на државној сиси или ухљебе у јавним предузећима а већина јавних предузећа послује негативно. Нема овде добра никад, ко се томе нада луд је.

Name

МУНГОС

19.04.2017 15:09

СВЕ У ФИНУ МАТЕРИНУ...

Name

Миле

19.04.2017 12:30

Браво, то и ја причам. Ми сви у кући једном годишње идемо аутопутем. Није да не би смо жељели али просто наше материјално стање је такво да морамо ринтати цијеле године да би отишли 10 дана на море. Ови бизнисмени и политичари што се шврћкају по цијели дан нека они праве аутопутеве од својих пара а нас нека оставе на миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МБ

19.04.2017 12:33

Ма Босицу,ти си прави цовек борис се за народ,али немозес ниста против ове мафије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бибрер

19.04.2017 13:41

Е како ти Босиц лако продаде супљу!? Уби се он од борбе за народ ксо и многи други и сваки мјесец лагано..по дебелу плату!

Name

истина

19.04.2017 12:48

Дрзава је на цијелом подруцју или има или нејма алциза боље сједите ко људи и радите засто сте плацањи илинапоље доста супље прице два се свадају треци удара а тог трецег требате заједно залосно али истинито цигани се боље слазу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

19.04.2017 13:13

Није држава иста на цијелом подручју, неки имају аутопутеве, неки хоће да праве исте, а неки имају ударне рупе, одроне и путеве прављене 60 и 70 година. Зашто да ми без ишта плаћамо ваш развој, путеви се праве од путарина и донација а не од наше сиротиње.

Name

Слободан

19.04.2017 13:18

Све је тако назалост неки би да се извуку.

Name

мб

19.04.2017 12:50

Сви су они исти једино босиц ко је напустијо функцију и тому је најбоље од свију бар је мало одговоран

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнез

19.04.2017 13:01

Босиц је један цестит цовјек а са овом бандом Бозе помози!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

19.04.2017 13:14

Малтретирају нас, и тјерају да уживамо у малтретирању...општенародне садо-мазо игре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

19.04.2017 13:18

Господине Босићу, забринут сам превеликом бригом о Источном дијелу Републике Српске.Свака власт се само бринула и од тога ништа више. Узмите нам и ово мало душе што је остало и припремите за умирања. Источни дио Републике Српске, и тако има два пута мање становника од оног западног, па ће два пута мање и дати новца за те брзе цесте и ауто-путеве, који ће се почињати градити до 2018. године, а послије тога и кад ви дођете на власт, источни дио Републике Српске неће имати никакве користи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

исток

19.04.2017 13:31

Исток РС иде према истоку , никад према западу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћос

19.04.2017 14:04

Ако поскупи гориво ауто остављам пред зграду владе нек се они возикају.

Name

зоран

19.04.2017 14:02

Са Босицем и оваквим као сто је он Срби це зивјети као у 19 вијеку. Сав свијет гради ауто путеве и поноси се тиме а он је против тога, па нормално је Босицу да Херцеговина неће имати аутопут док неки размишљају као ти. Јели мислис Босицу да све ове земље које имају хиљадама километара аутопутева не граде исте из повецања пореза на аутомобиле повецањем акциза на бензин уводјењем путарина итд. Ја бих исто волио да је бензин 10 пф. па да не излазим из аута и возим до миле воље али куда по каквим гудурама,неко мора направити и те путеве да би нам возња била љепса и сигурнија и да би се стизало тамо гдје си наумио дупло брзе. Тада долазе и инвеститори тада це и свако имати користи тада долазе и туристи. Босицу док се доцепас власти против многих намета си али кад засједнес на грбацу народа учешћем ти њима и порез на ваздух јер свака власт живи од пореза био у њој Додик ,Босиц ,Бакир мурта или курта а док је се не дочепа продаје народу наивном муда под бубреге. Погледајте само колико намета је у опстинама гдје су на власти опозиција и кад су они досли јос висе су тога увели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

19.04.2017 16:38

Мој Зоране, мора да се презивас Цвијановиц, Павиц или Додик, кад имас овако плитко размисљање, мозда си власник градјевинске фирме, па би био разумљив нацин размисљања...

Name

горан

19.04.2017 14:06

Посто су опљацкали све фирме типа Унис,Бирац,Рафинерије...остадосе само аутопутеви гдје се багра мозе квалитетно уградити.

ОДГОВОРИТЕ