Снијег на коловозу, саобраћај отежан

У Републици Српској, нарочито у вишим предјелима, саобраћај се јутрос одвија отежано, јер на коловозу има расквашеног снијега, док се у нижим крајевима вози по претежно мокрим и клизавима коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Босна и Херцеговина 19.04.2017 | 08:02
Снијег на коловозу, саобраћај отежан
Екипе путне службе интервенишу на свим дионицама гдје је неопходно.

На дионицама у усјецима и поред камених косина повећена је опасност од одрона земље и камења на коловоз.

Због извођења артиљеријског бојевог гађања Оружаних снага БиХ на војном полигону Мањача данас и сутра од 8.00 до 16.00 часова биће извршена привремена обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Хан Кола-Стричићи.

Током обуставе саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативни пут Хан Кола-Леденице-Стричићи.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћа се без посебних ограничења, по претежно мокрим и клизавим коловозима.

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина, у рејону Љељенче, због санације коловоза саобраћа се наизмјенично, једном траком од 7.00 до 17.00 часова.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб актуелне су повремене обуставе саобраћаја, до 15 минута, у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

Због деминирања на снази су привремене обуставе саобраћаја на регионалном путу Добој-Нови Маглај, у близини насеља Рјечица Доња, сваким даном од 7.00 до 16.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Деминерски радови у току су и на регионалном путу Сребреница-Скелани, у мјесту Крагљиводе. Од 8.00 до 16.00 саобраћај се обуставља 30, а пропушта 10 минута.

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, локалитет Маховљанске петље, од 23.00 до 5.00 часова саобраћај се обуставља у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута.

Режим саобраћања измијењен је, због радова, на дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и дионица Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном траком, наизмјенично.

На дионици магистралног пута, Брод на Дрини-Шћепан Поље, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Федерацији БиХ је, због нових сњежних падавина, отежано саобраћање на већини путева, посебно у вишим планинским предјелима гдје снијега на коловозу има од два до пет центиметара.

ИЗ АМС упозоравају на доста сломљеног дрвећа које је пало на коловоз под тежином снијега, као и на одроне камења на коловоз.

На магистралном путу Сарајево-Вогошћа због радова на редовном одржавању током дана формирају се дуже колоне возила у оба смјера.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Због радова у Црној Гори, на граничном прелазу Клобук, Илино Брдо-Вилуси, саобраћај се обуставља од 9.00 до 11.00 и од 13.00 до 15.00 часова.

Дуже колоне возила повремено се формирају на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања због радова који још трају на подручју Хрватске. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар