Опело пред сахрану: Барса нема тренера!

Дуго га није било, а онда је проговорио Лучано Мођи!

Фудбал 19.04.2017 | 11:00
Опело пред сахрану: Барса нема тренера!
Барселона и чуда. Једно је направила. Друго сања. Ако још једном успе да се врати из мртвих можда заслужује одмах да јој се додели пехар најбоље екипе у Европи, али пред реванш четвртфинала Лиге шампиона, утисак је, све мање људи верује да су Каталонци способни да после Пари Сен Жермена склоне с пута Јувентус.

Поготово што се у фудбалским круговима тумачи како је 3:0 из Торина јаче од 4:0 из Париза.

Барселона је према многима прежаљена, а у ред оних који јој читају опело стоји Лућијано Мођи, некадашњи спортски директор Јувентуса, који је после скандала Калчополи доживотно протеран из фудбала. То му пак не забрањује да каже шта мисли. А мисли да Јуве неће испустити предност у реваншу.

„Нема шансе да видимо нешто слично као у реваншу осмине финала. Јувентусова одбрана је потпуно другачија од ПСЖ-ове. Ако прођемо Барсу, не кажем да бисмо постали фаворити за освајање Лиге шампиона, али бисмо имали добре шансе. Чак мислим да би против Реала двомеч био неизвеснији“, рекао је Лучано Мођи, својевремено протеран из фудбала, зато што је доказано да је учествовао у намештању мечева у Серији А.

Мођи је највише оплео по одлазећем тренеру Барселоне, Луису Енрикеу.

„Хоћете да знате шта је заиста проблем Барселоне? Она нема тренера. Ако шеф струке усред сезоне каже: одлазим на крају“, онда рачунајте да је већ отишао. Кад је тако, онда је екипа немотивисана. Нема идеје. Нема снагу. А то се све види на терену“.

Осврнуо се и на првио меч:

„Главни проблем је био везни ред Барсе. Нити је креирао акције за нападаче, нити је помагао одбрани. А та одбрана ове сезоне није добра. Очекивао сам онакав меч у Торину. Пре тога, Барселона је гостовала Малаги и није ме одушевила. Меси је далеко од својих најбољих издања. Још није крај, али ако Јуве буде одиграо као у Торину, Каталонци немају шансе“.

Многи јувентини се са поносом сећају 2003, такође обрачуна у четвртфиналу, кад је после 1:1 у Торину Стара дама славила на „Ноу Кампу“у продужецима, голом Марсела Залајетешест минута пре краја и тако избацила тим Радомира Антића (2:1).

„Сећам се да су не каталонски новинари питали да ли сам свестан да Барса има невероватан низ непобедивости на свом терену. Узвратио сам: „за све постоји први пут“. И тако је било“, рекао је Лучано Мођи.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар