ЛШ: Лестерова бајка, ипак, завршена! Атлетико је прејак! Продужеци у Мадриду!

Фудбалери Атлетико Мадрида пласирали су се у полуфинале Лиге шампиона, док Реал и Бајерн играју продужетке на Сантјаго Бернабеуу.  Атлетико опет у полуфиналу, а Шекспир може да буде поносан! Реми на Кинг Пауер стадиону у Лестеру - 1:1 у реваншу четвртфинала Лиге шампиона.

Фудбал 18.04.2017 | 22:55
ЛШ: Лестерова бајка, ипак, завршена! Атлетико је прејак! Продужеци у Мадриду!
Атлетико Мадрид је у полуфиналу Лиге шампиона, али је Лестер поносно завршио такмичење у елити! Реванш меч четвртфинала на Кинг Пауер стадиону завршен је без победника - 1:1, а Јорганџије су из првог меча донеле предност од 1:0.

Екипа Дијега Симеона још једном је потврдила да је мајсторска када треба да се игра на резултат и у томе вероватно мало ко може да јој парира на Старом континенту.

Са друге стране, навијачи Лестера заиста немају шта да замере свом тиму, јер се Лестер држао мушки, онолико колико је могао против чврстог Атлетика.

Кренуо је Лестер храбро од првог судијског звиждука, али је Атлетико био као машина коју је Дијего Симеоне фино наштеловао пред меч на Кинг Пауер стадиону. Ипак, у 22. минуту Лисице су показале да итекако умеју да буду опасне.

Шинђи Оказаки је улетео казнени простор и распалио онако без гледања, али је лопта завршила изнад пречке.

А само четири минута касније Атлетико је узвратио. Пола посла за госте одрадио је Филипе Луис, који је асистирао Саулу Нигезу, а овај елегантно главом послао лопту у супротни угао.

И у том тренутку, Јорганџије су закључале утакмице како само оне то знају под Симеонеовом палицом. Такав приступ дао је резултат све до средине другог полувремена.

Ипак, како је време одмицало, тако су Лисице све више кидисале ка противничком голу, макар да не дозволе Атлетику да победи у њиховој кући.

А онда је у 61. минуту Џејми Варди опет показао зашто је у овом тренутку један од најбољих нападача Премијер лиге. У гужви у казненом простору лопта је дошла до њега, а Варди је мајсторски реаговао.

Тај погодак као да је додатно мотивисао енглеску екипу. Већ у 65. минуту Леонардо Уљоа је изблокиран у изгледној ситуацији. А само три минута касније и Варди је могао опет да затресе мрежу, међутим, та лопта је отишла високо изнад гола.

Последњи озбиљан покушај Лестер је имао у 76. минуту из слободног ударца, ипак, Ријад Марез није успео да погоди оквир гола. Све у свему екипа Крега Шекспира часно је завршила дебитантско учешће у елитном европском такмичењу. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар