ЛШ - Борусија: Мале су нам шансе за полуфинале!

Извршни директор Борусије из Дортмунда Ханс-Јоахим Вацке оценио је да његова екипа има мале шансе да се пласира у полуфинале Лиге шампиона.

Фудбал 19.04.2017 | 13:30
ЛШ - Борусија: Мале су нам шансе за полуфинале!
Фудбалери Борусије играју у среду од 20.45 на гостујућем терену против Монака, реванш утакмицу четвртфинала Лиге шампиона.

Прошле среде Монако је у Дортмунду победио са 3:2, али је утакмица била у сенци бомбашког напада на клупски аутобус немачке екипе.

"Екипа је била изузетна претходне недеље. Нисмо сањари. Знамо да су шансе мале, али постоје", рекао је Вацке.

Борусија Дортмунд ће у среду играти 100. утакмицу у Лиги шампиона.

Осим раније повређених Марија Гецеа, Андреа Ширлеа и Себастијана Родеа, као и Марка Бартре, који је повређен у нападу на аутобус, тренер Томас Тухел може да рачуна на све играче.

Борусија у утакмицу улази после победе у првенству од 3:1 против Ајнтрахта из Франкфурта.

Монако је за викенд победио Дижон са 2:1.

У екипи због суспензије неће бити Фабијана, што је проблем за тренера Леонарда Жардима. Монако је са Фабијаном у тиму у 2017. години изгубио само једном, а победио је у 75 одсто утакмица у свим такмичењима ове сезоне.

Фабијано је постигао 10 голова у 46 утакмица ове сезоне.

Утакмицу ће пропустити и дефанзивац Ђибрил Сидибе који се опоравља од операције слепог црева, као и повредјени леви бек Бенжамен Менди.

Монако има тежак распоред, пошто је у последњих 15 дана одиграо пет утакмица, а у последња два првенствена меча се мучио и једва победио Дижон (2:1) и Анжи (1:0).

"Свака утакмица ће до краја бити таква. Када не играш у Лиги шампиона, имаш једну утакмицу недељно и можда би у том мечу победио са 3:0. Ако прођемо даље у Лиги шампиона чека нас исти сценарио. Морамо да пронађемо решење и да побеђујемо", рекао је Жардим.

Навијачи Монака уздају се у Фалкаа који је постигао 26 голова ове сезоне. Очекује се да ће он почети у нападу заједно са Килијаном Мбапеом, који је постигао 15 голова у последњих 15 утакмица.

После бомбашког напада у Дортмунду, појачано је обезбеђење у Монаку.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар