Кокеза: Хулигане у затвор!

Кокеза је истакао и да су навијачки нереди, попут недавног уочи меца између Партизана и Радника, апсолутно недопустиви.

Фудбал 18.04.2017 | 20:30
Кокеза: Хулигане у затвор!
У опширном интервјуу за портал Телеграф, уочи 154. вечитог дербија између Црвене звезде и Партизана, Кокеза је нагласио значај решавања проблема са хулиганима како би обични људи могли без проблема да долазе на утакмице.

"Срамота за српски фудбал и цело друштво и мислим да то хитно мора да се решава у будућности. Да се људи који учествују у таквим радњама идентификују именом и презименом. Да се измене и неке законске ствари, да државни органи у што краћем року могу да изведу те људе пред судију и да се одлуке доносе у року од 24 или 48 часова. Да се ти људи склоне са улице да би се омогућило обичним људима, грађанима и навијачима да долазе на утакмице. Успеле су многе европске земље да се изборе с тим. Не видим зашто не би и Србија".

Први цовек ФСС говорио је и о свом раду у Црвеној Звезди, истакао да је сарадњка са Драганом Џајићем и Небојшом Цовићем била добра, упркос томе што се нису увек слагали, а када је у поутању позиција Србије у квалификацијама за Мундијал у Русији истакао је да није изненађен, али и да није потпуно задовољан.

"Јесмо први у групи, али је требало да имамо два бода више. Не могу да прежалим меч против Ирске и зашто нисмо победили. Имали смо ситуацију када смо губили од Велса 1:0, затим од Грузије исто, али смо се враћали и остваривали повољан резултат. Са бројем бодова нисам задовољан, са амбијентом и свим осталим око репрезентације јесам. Али, се надам да ћемо у наставку бити бољи и да ћемо, на крају, успети у циљу да одемо на Мундијал", поручио је Кокеза.

Председник Фудбалског савеза Србије најавио је и да би до краја маја могла да буде позната локација Националног стадиона чијом изградњом би Београд у будућности могао да добије организацију финала Лиге шампиона.

"Руководство ФСС, председник УЕФА Чеферин и делегација УЕФА у којој је био и Зоран Лаковић, разговарали смо са премијером Србије око различитих тема везаних за српски фудбал, а једна од тема била је и побољшање инфраструктуре и изградња Националног стадиона. Премијер је у тим разговорима истакао да ће држава, у складу са својим могућностима, помоћи развоју инфраструктуре, као и да кренемо са израдом пројекта Националног стадиона", рекао је Кокеза.

Према његовим рецима, већ је одржан један радни састанак којим је преседавао министар омладине и спорта Вања Удовичић и ти разговори ће се наставити у наредних месец дана.

"Мислим да бисмо до краја маја могли да додјемо до локације где би стадион био изградјен. Немам тачну локацију, јер се разматрају три. Проверава се папирологија и све остало што је потребно да се приступи изградњи".

Како је навео, то би требало да буде стадион између 50.000 и 60.000 гледалаца како би Србија била у могућности да организује велика такмичења.

"Па да конкуришемо да се код нас игра и финале Лиге Европе. Зашто не и финале Лиге шампиона? А да бисмо испунили услове за тако нешто мислим да је потребан стадион капацитета 56.000 места. Ако већ правимо стадион од 50.000 зашто не бисмо додали и још шест, па да добијемо једно такво такмичење што би био велики успех за нашу земљу и наш фудбал. То је нешто чему би требало да тежимо у будућности".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар