Косово купује пет хеликоптера

Опремање хеликоптерима потреба је Косова ради јачања капацитета за деловање у ванредним и другим ситуацијама - рекао је Иса Мустафа

Регион 18.04.2017 | 16:10
Косово купује пет хеликоптера
Косовски премијер Иса Мустафа именовао је данас међуминистарску комисију која би, како се наводи, требало да створи услове за куповину хеликоптера. Како је рекао, тиме ће безбедност бити подигнута на потребан ниво.

Мустафа је нагласио да је опремање косовских институција са хеликоптерима и повећање ваздушних капацитета, који до сада нису постојали, сада неопходно да би се суочили са ванредним или другим ситуацијама, наводи се у саопштењу владе у Приштини.

– Опремање хеликоптерима потреба је Косова ради јачања капацитета за деловање у ванредним и другим ситуацијама – рекао је Мустафа.

Комисију чине представници Косовских безбедносних снага, Косовске полицијске службе, те министарстава правде и финансија, саопштено је из кабинета премијера Косова.

Недавно је председник Косова Хашим Тачи обавестио јавност да су у току преговори о набавци пет хеликоптера из Турске.

Како су Срни рекли извори блиски Влади Косова, међуминистарска комисија треба да спроводе процедуру набавке хеликоптера у сарадњи са представницима Кфора и НАТО снага, чији официри активно учествују у обуци пилота Косовских безбедносних снага.

(Телеграф)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ОО5

18.04.2017 19:18

Дајте Милету један на поклон да не дизе кредит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ах

18.04.2017 19:46

Откуд им новци?

ОДГОВОРИТЕ