Референдум и о чланству у ЕУ?

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоан изјавио је данас да би у Турској могао да буде одржан и референдум о чланству те земље у Европској унији.

Свијет 18.04.2017 | 07:17
Референдум и о чланству у ЕУ?
"За 54 године, шта су нас натјерали да урадимо пред вратима ЕУ? Да чекамо", рекао је Ердоан и додао да ће Турска сјести и разговарати, а да би могла да организује и референдум о уласку у Европску унију, пренио је АФП.

Ердоан је одбацио и критике међународних посматрача истакавши да је гласање на референдуму било "најдемократскије гласање", какво није виђено ни у једној западноевропској држави.

Обраћајући се присталицама у Анкари, Ердоан је рекао да ће Турска игнорисати све оцјене међународних посматрача, пренио је АП.

"Под један, ви знате гдје вам је мјесто, ми нећемо да гледамо нити слушамо политички мотивисане извјештаје, које ви припремате", рекао је Ердоан.

На референдуму у Турској на основу 99 одсто пребројаних гласова, 51,3 одсто гласача је било за уставне промјене, док је 48,3 одсто било против, саопштила је синоћ изборна комисија наводећи да се званични реултати очекују за 11 до 12 дана.

Међународни посматрачи саопштили су раније данас да је кампања уочи турског референдума о проширењу предсједничких овлашћења спроведена "у нефер условима", а само пребројавање гласова је обиљежено касним процедуралним измјенама којима су уклоњене кључне безбједносне норме.

Турско Министарство иностраних послова, у међувремену је саопштило да почетни налази међународних посматрача, који су надгледали референдум у Турској, одражавају пристрасност, засновану на предрасудама.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

попара

18.04.2017 07:00

Када су у Египту збацили демократски изабраног предсједника и кад је војним ударом досла војска са генералом Сисијем,онда су сутјели,европска,свињска ,посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Купус

18.04.2017 21:57

Завидност.Нормална појава.Ако неко ојаца мозда неко ослаби.Слаб треба остат слаб.