Анализа: Партизан - тим за дерби... Има ли мјеста за Ђуричковића?

Дилема Марка Николића. . .

Фудбал 18.04.2017 | 12:00
Анализа: Партизан - тим за дерби... Има ли мјеста за Ђуричковића?
Једна или две промене у односу на Партизанов састав који се 4. марта супротставио Црвеној звезди у 153. вечитом дербију. Изборили су црно-бели тада бод на стадиону “Рајко Митић“, генерално били и опаснији тим мада су већим делом меча јурили заостатак, али претерано би било рећи да су импресионирали. Свестан је тога и Марко Николић, па није немогуће да ћемо у овом новом, 154. мегдану вечитих ривала видети и нека тактичка изненађења Партизановог шефа струке.

Шансе да Николић извезде исти тим као и пре месец и по дана ни теоретски не постоје, пошто је Ален Стевановић због повреде завршио сезону, али ту неће бити никаквих изненађења с обзиром на то да се Марко Јанковић усталио на левом крилу. Уосталом, сетимо се да је Јанковић у мартовском окршају са Звездом унео живост у игру Партизана када је у 64. минуту заменио Марка Јевтовића.

Основна дилема је око броја нападача, пошто је мало вероватно, мада не и немогуће, да ће Николић од првог минута напасти црвено-беле са двојицом нападача, иако је то правило у сударима против осталих екипа. Веће су ипак шансе да Урош Ђурђевић буде усамљен у шпицу, да Леонардо почне мало повученије уз леву аут линију - као што је био случај и на претходном дербију - а да Леандре Тавамба крене са клупе па да у зависности од резултата касније уђе у игру.

Друга дилема је ко ће у том случају бити задужен за организацију игре на центру терена. Саша Илић није на располагању због суспензије, у првом дербију је ту улогу обављао Небојша Косовић, али је последњих дана на тренинзима Николић уигравао и Петра Ђуричковића, па би могло да се деси да то буде тактичко изненађење црно-белих.

То је, ипак, више варијанта него коначно решење. Опција је и да се од првог минута на терену нађе и Немања Михајловић, али имајући у виду колико је он мало играо овог пролећа то се не чини реалним.

Што се тиче осталих линија, Филип Кљајић је закуцан на гол линију, нема потребе Николић да мења ни у последњој линији, Евертон и Јевтовић ће опет бити задужени за разарање Звездине игре - добар су посао обавили пре месец и по дана - Леонарда и Ђурђевића наравно ни топом нико не би могао да помери из тима...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар