Цвајта за инфаркт: Луди голови у Билефелду и Швабе на врху!

Три бода деле водећи квартет! Биће занимљиво у финишу сезоне у другој лиги Немачке.

Фудбал 17.04.2017 | 23:22
Цвајта за инфаркт: Луди голови у Билефелду и Швабе на врху!
Лудило се наставља. Водећи тимови Цвајте мало су променили места, али је цео квартет остао на достижној раздаљини - само три бода између четири кандидата за три места у Бундеслиги. У последња пет кола Штутгарт улази са пол позиције, пошто је у трилеру у Билефелду успео да тешком муком сломи отпор дављеника из Арминије - 3:2 за крај 29. кола друге лиге Немачке.

Почело је лоше за Штутгарт, Кристоф Хемлајн је у 15. минуту сјајно скочио и центаршут Флоријана Хартхерза претводио у вођство домаћих, али фаворизовани гости одговорили су почетком другог полувремена.

И то на какав начин!

У 51. минуту Арминијин голман Данијел Давари фантастично је истрчао и у последњем тренутку испуцао лопту испред Симона Теродеа, али само да би је затим буквално додао у ноге Александруу Максиму. Румун је спремно дочекао поклон и са скоро 40 метара из прве гађао у небрањену мрежу. Невероватан кикс иранског голмана.

Само три минута касније још једна Даваријева капитулација. С тим да је Иранац овај пут био немоћан. Тероде је имао среће у дуелу са првим чуварем, али двојицу наредних их је наслагао као чуњеве на тренингу да би потом шмекерски лобовао Даварија за преокрет

Није искусни нападач случајно на челу листе најефикаснијих играча Цвајте.

У 73. минуту поново хладан туш за госте. Одлична је то била акција Арминије, помислио би неко да се у Билефелду боре за Европу, а не за опстанак у Цвајти, Штутгартов голман Мичел Лангерак није најсјајније реаговао на први покушај домаћих, па је лопта пала тачно на ногу Рајнхолда Јаба - ново изједначење.

Преварили се свако ко је помсилио да је то крај. Немци су то. А Немци играју док судија не одсвира крај. Многи би се можда предали на Штутгартовом месту, али Швабе су само наставиле да кидишу још јаче. Две добре шансе за Теродеа најавиле су коначан расплет. И онда маестрална асистенција Данијела Гинчека, за кога другог но за Теродеа. Све остало фудбалски је одрадио најбољи стрелац Штутгарта. И још један лоб преко Даварија за Теродеов19. првенствени погодак у сезони.

Штутгарт 57, Хановер 56, Унион 54, Ајнтрахт Брауншвајг 54...

ЦВАЈТА, 28. коло:

Субота:

Хановер - Ајнтрахт Брауншвајг 1:0 (1:0)
/Филкриг 32/

Нирнберг - Ауе 2:1 (1:0)
/Кемпе 24, Тучерт 82 - Квесић 51/

Недеља:

Санкт Паули - Вирцбургер 1:0 (0:0)
/Бухтман 87/

Бохум - Гројтер Фирт 1:0 (1:0)
/Есфелд 18/

Унион Берлин - Кајзерслаутерн 3:1 (1:0)
/Крилах 14, Полтер 85, Хосинер 88 - Гаус 68/

Карлсруе - Хајденхејм 0:1 (0:0)
/Верхоек 67/

Минхен 1860 - Сандхаузен 1:1 (1:0)
/Булов 45+1 - Карл 83/

Динамо Дрезден - Фортуна Дизелдорф 1:1 (0:1)
/Кучке 77 - Гартнер 17/

Понедељак:

Арминија - Штутгарт 2:3 (1:0)
/Хемлајн 15, Јабо 73 - Максим 51, Тероде 54, 89/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар