У Предсједништву сједе и "илегалци"

Чланови Предсједништва БиХ Драган Човић и Бакир Изетбеговић игноришу захтјев предсједавајућег Младена Иванића да се из зграде Предсједништва иселе функционери Федерације БиХ.

Босна и Херцеговина 17.04.2017 | 18:08
У Предсједништву сједе и "илегалци"
Иванић већ мјесецима инсистира на томе да се ријеши питање илегалног смјештаја предсједника ФБиХ Маринка Чаваре и два потпредсједника ФБиХ Милана Дуновића и Мелике Махмутбеговић, који у згради Предсједништва БиХ станују скоро годину дана без дозволе.

Предсједавајући је раније упозорио да је то кршење прописа и да представља дискриминацију, будући да истовремено институције Републике Српске немају право на кориштење просторија институције БиХ.

Он је упозорио и да је због тога упитна безбједност институције Предсједништва, јер „није сигуран колико службе за обезбјеђење могу адекватно да контролишу улазак и излазак особа у дијелу зграде где су смјештени први људи ФБиХ“.

Иако смо послали упит прес-служби Предсједништва, очекујући да из кабинета Човића и Изетбеговића сазнамо када ће функционери ФБиХ иселити из зграде Предсједништва БиХ, одговоре ни након 20 дана чекања нисмо добили. То показује да се, осим што крше прописе игноришући бесправан боравак федералаца, Председништво БиХ не придржава ни закона о слободи приступа информацијама.

У Иванићевом кабинету кажу да су информисани да је генерални секретар Предсједништва тражио изјашњење друга два кабинета, али да још немају повратну информацију.

Предсједавајући Предсједништва БиХ затражио је хитно исељење федералних институција због нарушавања неутралности просторија заједничких институција и самим тим дискриминације институција из РС. Постоје и правне посљедице по институцију Предсједништва БиХ због њиховог бесправног боравка, те безбједности у згради – поручују из кабинета Иванића.

Чавара у “Вили Браун”

Председник ФБиХ Маринко Чавара свој кабинет требало би да пресели у блиндирану и пространу „Вилу Браун“ у Сарајеву, коју је до 2010. године користила Амбасада САД.

Проблем је што није још познато гдје ће се сместити потпредсједници ФБиХ. У кабинету Дуновића раније су навели да и они чекају одговоре о њиховом пресељењу, али да их нико о томе не обавјештава.

(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Цуј Иваниц

17.04.2017 16:13

Цуј Иваниц предлозио. Па Срби не постоје ни у Сарајеви, ни у назови заједницким органима.Нова арапска метропола у Европи мозе само да у зграду усели Ал Сидија.Ха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

17.04.2017 16:28

Благо се теби !

Name

ре

17.04.2017 16:47

Демагог си а да то и познајес вероватно бих знао да нетребас себе лагати ако вец другима лазес.

Name

гога

17.04.2017 17:07

Оцес да касес да Иваниц, Црнадак,и стотине других у институцијама БиХ, Безбједоносним ,војним или другим ниси СРБИ ти си гарант са Дурмитора

Name

поскок

18.04.2017 06:44

Види Гоге што не воли Дурмитор, вјероватно воли Игман?? Ако немате нормалне коментаре суздржите се од прозивања нормалних људи и поносних планина.