Дерби: Ко смије да се клади на Гелора Кангу?!

Досадашњи учинак Габонца у мечевима са црно-белима је варљив колико и његов менталитет, али ако сутра буде устао на праву ногу, шампион ће испунити основни предуслов за победу!

Фудбал 18.04.2017 | 08:30
Дерби: Ко смије да се клади на Гелора Кангу?!
Тешко да постоје два навијача Црвене звезде, или два фудбалска посланика, која имају идентично мишљење о репрезентативцу Габона из редова српског шампиона Гелору Канги.Непредвидивост јесте његово другу име. Способан је да буде фронтмен свих офанзивних креација Црвене звезде, али исто тако уме да једним потезом проспе сав дотадашњи труд.

Има оних који су га обележили као проблематичног још од оног великох греха у судару са Лудогорецом. Ти исти  помињу да је Гелор Канга прегладан фудбала и да просто вапи да буде мирођија у свакој акцији Црвене звезде. И када се за тим нема никакве потребе. Он хоће да подели завршан пас! Он хоће да изведе сваки корнер, сваки слободњак, чак и сваки аут. Он хоће све! Он хоће да преузме одговорност и да подигне интензитет игре и у тренуцима када Звезда има два гола предности. Он није роб тактички замисли, што некад може да буде Звездина предност, а некад велики усуд.

Други пак мисле да је он тас који је Црвеној звезди даривао три бода предности уочи одлучујућег вечитог дербија. Односно да је уз све мањкавости и проблематичан менталитет Габонац убедљиво најбољи играч Црвене звезде ове сезоне. Елем, Канга је већ уписао 13 асистенција и постигао три гола и колико год било опречних мишљења о његовим квалитетима једно је сигурно: учинак офанзивног дела Црвене звезде у 154.вечитом дербију зависиће од расположења омаленог Африканца.

Ако буде устао на праву ногу - шампион ће имати добре изгледе да стигне до најважније победе у овом делу сезоне.Досадашњи учинак Гелора Канге у мечевима са црно-белима је варљив колико и његов менталитет. У првом дербију није мучио одбрану црно-белих препознатљивим лоптама између линија, али је на крају спојио са голом Џона Руиза. Била је то и једина права акција тима са Маракане, једина права шанса.

У мартовском окршају није могао да пронађе координате. Лутао је, деловао преамбициозно, али на крају када се подвуче црта постигао је гол (јесте да је нерегуларан, али му то не пише у статистици). Добра ствар за Црвену звезду јесте чињенице да је Габонац подигао ниво игре овог пролећа.

Примера ради, блистао је добрих 70 минута на Бановом брду, имао онај магичан пас ка Ричмонду Боаћију за први погодак. Пумпао је самопоуздање и голом у пријатељском окршају са Спартаком... Добио је и широка овлашћења стручног штаба, пошто је одлуком тренера именован за првог извођача пенала. Рекло би се логичан потез како би Кангаосетио, уочи мечева одлуке, да је најважнија карика у Звездином ланцу. Уосталом, Африканци су чудне феле, морате да их негујете и заливате ако желите да на крилима њихових квалитета - профитирате. Дакле, Канга има све предуслове да заблиста. Посебно, јер је добио адкеватног сарадника у Ричмонду Боаћију, нападача који може да истрпи његове пребрзе лопте.

Сада је на њему да то поверење врати, као што је у прошлој сезони то радио Уго Вијеира.Да пробуди оно најбоље у себи и у континуитету на виском нивоу одигра велики меч. Као у Разграду.

Он није човек у кога можете да се поуздате, али је везиста који савршено описује ону народну пословицу да се отров крије у правим бочицама. Ако је у позитивном моду ривал ће бити отрован.... Али одговор на питање шта и колико може у сутрашњем вечитом дербију Гелор Канга вероватно не би могли да понуде ни момци који су са њим одрасли на прашњавим улицама Габона.

Него, сме ли неко да се клади на Гелора Кангу?

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар