Завршен састанак о ''Агрокору''

У Влади Федерације БиХ одржан је састанак министра предузетништва и обрта ФБиХ Амира Зукића са 11 добављача ''Агрокора'' у БиХ.

Босна и Херцеговина 17.04.2017 | 13:54
Завршен састанак о ''Агрокору''
"Сви присутни који имају додира с пословањем Конзума, самим тим су суочени с кризом која је присутна у четири државе региона. Покушали смо детектовати какав би могао бити приступ да се одређеним мјерама и међусобном сарадњом да Конзум лакше преброди кризу, а да се добављачи којима се дугује око 130 милиона КМ покуша обезбједити обештећење за раније потраживања што би обезбједило нормално снабдијевање Конзума и промет", рекао је Зукић.

Он је рекао да је ситуација веома тешка, а да је узајамно повјерење нарушено.

"Наш покушај се састојао од тога да покушамо приближити све што се дешава како би обезбједили нормално пословање Конзума и евентуално санацију кризе. Закључено је да ситуација захтјева стабилан и континуиран мониторинг над процесима у Конзуму, добављача, упосленика и банака", казао је Зукић.

Он је истакао да је договорено да предствници Владе ФБиХ током ове седмице одрже састанак с менаџментом Конзума и понуде оквир понашања у наредном периоду, па да се поново састану добављачи с менаџементом Конзума и да покушамо изњедрити фер и поштену сарадњу како би се наставило пословање Конзума", додао је министар Зукић.

"Ако се то не успије Влада и министарства ће размишљати о потезима како би заштитио добављаче, запослене, банкарски сектор, а самим тим и Конзум како би покушали створити амбијент да Конзум нормално функционише након свих проблема."

Адин Факић, директор Милкоса је истакао задовољство тиме што је Влада ФБиХ идентификовала озбиљност ситуације те да постоји сарадња партнера.

"Дефинисано је да требамо заједнички радити и да ћемо укључити Конзум с друге стране. Битно и за добављаче и за произвођаче је да имамо стабилно тржиште. Стабилан Конзум је битан за све нас који радимо и послујемо у БиХ.

Очекујемо да се ситуација стабилизује и морамо бити позитивни у смислу рјешавања проблема јер смо данас добили информације да се надамо да ће ситуација бити исправно вођена и контролисана и да ће бити правилно процес бити доведен до краја", рекао је Факић.

Мерсиха Беширевић, из Синдиката трговине БиХ је казала да постоји велика спремност да се сачувају радна мјесту у Агрокору, али и компанијама добављача.

"Сваки други сценарио је раван катастрофи и надам се да до њега неће доћи. Надам се да ћемо скупа радити да све компанихје опстану. Ситуације јесте забрињавајућа и озбиљна, али партнерским односом можемо осигурати радна мјеста.

Апел радницима којима је веома тешко у овом моменту, Синдикат ће дати максимум да њихови интереси и права буду једнако заступљени."

(Ослободјење)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

дзони

17.04.2017 12:17

Кад продји избори у Крватској,бице опста спрдња и отимацина за мафијаски агрокор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тасо

17.04.2017 13:36

Треба звати Слави су Раковица експерта вечерас у монитор да то појасни платите му два нектара.

Name

Опет ... Опет..

17.04.2017 13:47

Само 130 милиона, ма дај не лажите више , има преко пола милијарде, кријете од народа. Ово нам је тачка на и....