Ђоковић: У Монте Карлу почињемо нови живот!

Новак Ђоковић у понедељак почиње наступ на првом Мастерс турниру на европској шљаци, Монте Карлу.

Тенис 17.04.2017 | 13:45
Ђоковић: У Монте Карлу почињемо нови живот!
Најбољи српски тенисер ће у дублу наступати са Виктором Троицким, а противници су им Жил Милер и Жил Симон.

Ђоковић каже да је свестан да сви спортисти морају да имају успоне и падове у својим каријерама, те да не пружа резултате које је очекивао.

Због тога, али и чињенице да је у Монте Карлу код куће, српски тенисер сматра да овај турнир треба да подигне његову форму.

"Лепо је бити у месту где проводим већину времена ван такмичења. Овде тренирам и имам свој дом. Ове недеље могу да спавам у свом кревету и будем са онима које волим. Наравно, прва три месеца ове године нису протекла онако како бих волео, нисам постигао резултате на које сам навикао у протеклих седам или осам година, али сам свестан да је и то код спортиста сасвим нормално", каже Ђоковић.

Он је у паду форме од прошлогодишњег Ролан Гароса, када је комплетирао све четири Грен слем титуле и постао истовремено власник четири највећа трофеја. Од тада, британски тенисер Енди Мари почиње да смањује заостатак на АТП листи и до краја године преузима прво место на свету од српског аса.

"Верујем у своје могућности и посвећеност. Имам самопоуздања да ће пре или касније доћи и резултати које желим и којима се надам. Сада сам само фокусиран на Монте Карло и надам се да је то право место да се покрене мој тениски живот", рекао је Ђоковић.

Додаје да више не осећа болове у лакту, а Алберта Рамоса у Дејвис купу је победио у три сета и по сопственом мишљењу одиграо један од најбољих мечева са сервис линије дуго времена уназад.

Свестан је да ће други играчи сматрати да је тенисер рањив када почне да губи. Слично се десило и Федереру и Надалу. То је нешто са чиме се мора живети, сматра Ђоковић.

Виктор Троицки игра и у синглу против Пабла Куеваса у првом мечу програма, од 11 сати. Свој дубл меч, трећи на терену број 9, игра Ненад Зимоњић у пару са Бугарином Григором Димитровим. Противници су им Беноа Пер и Едуард Рожер Васелин.

Ђоковић ће напад на трећи титулу у Кнежевини почети против домаћег представника Жила Симона, у уторак. Новак је добио десет од њихових 11 дуела, изгубио је само први окршај са Французом 2008. Последњи пут су се састали у јануару 2016. на Аустралијан опану, кад је Србин славио 3-2 после четири и по сада борбе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар