БЛ: "Фењераш" срушио Шалке, Вердер тукао Хамбургер!

Горео је хладни север - Вердер окренуо дерби и нанео тежак ударац Хамбургеру! ХСВ опет у проблемима, на бод од зоне испадања. . .  Голом у трећем минуту судијске надокнаде Дармштат је стигао до побједе против Шалкеа (2:1), док је Вердер упркос почетном минусу уписао тријумф над Хамбургом (2:1).

Фудбал 16.04.2017 | 20:10
БЛ: "Фењераш" срушио Шалке, Вердер тукао Хамбургер!
Боли и мори пораз у Дербију севера, једној од највећих утакмица у Немачкој, али много више навијаче Хамбургера мори то што ће се по свој прилици њихови мезимци и трећу годину заредом до последњег кола морати да стрепе за голи живот: Вердер - ХСВ 2:1.

А кренуло је идеално за Хамбургер. Што се каже, онако како се само пожелети може, пошто је Михаел Грегорич поготоком у 6. минуту "туширао" Везер. У оваквим утакмицама рани гол и те како уме да помути и анулира све што се последњих дана припремало на тренинзима, међутим, у Вердеровом случају није било тако. Домаћин који у последње време игра заиста јако добро - без пораза је од почетка фебруара и од тада је остварио чак шест победа и два ремија - стигао је до изједначења после силних напада и стативе Златка Јунузовића. За Вердер у идеалном, за ХСВ у најгорем могућем моменту - финишу првог полувремена. Све је кренуло од једне штикле Макса Крузеа, да би се завршило његовим "наклоном" пред голом Матеније. У међувремену велики посао одрадили су Фин Бартелс, асистент, и Сантијаго Гарсија који је послао сјајну лопту за Бартелса. 

Гисдолов тим није био конкурентан у наставку пре свега на вољном плану.  Недопустиво је у оваквим дербијима да један тим више жели победи, а управо се то догодило ХСВ-у. 

Тренутак одлуке догодио се у 75. минуту. Крузе је послужио Флоријана Кајнца, овај преварио Матенију и из непосредне близине послао лопту у његов угао. 

У Немачкој колико нема жара када је у питању борба за титулу - јер Бајерн већ годинама то питање решава најкасније у марту - толико кува на дну. Пет кола пре краја чак ни осмопласирани Вердер није сигуран, мада се ипак највећа борба очекује у кругу Инголштат, Аугзбург, Мајнц, ХСВ и Волфзбург.  

Екипа Дармштата, која је једном ногом повратник у "Цвајту", забиљежила је пету овосезонску побједу у Бундеслиги.

И то над Шалкеом резултатом 2:1 (1:0).

Херој тријумфа "фењераша" у оквиру 29. кола на стадиону "Мерк и Боленфалтор" био је Џером Гондорф, који је у трећем минуту судијске надокнаде погодио мрежу "рудара".

Дармштат је повео у 11. минуту кад је идеалну лопту Марсела Хелера до мреже тима из Гелзенкирхена спровео репрезентативац Босне и Херцеговине Марио Вранчић.

Везном играчу "змајева" био је ово четврти овосезонски погодак у њемачком првенству.

Имали су "рудари" више од игре, мноштво прилика, али је најбољу у 57. минуту пропустио Гвидо Бургшталер из једанаестерца и чинило се тада да је пораз гостију био неминован.

Ипак, Шпанац Коке је у 75. минуту главом погодио за изједначење Шалкеа, у чијим редовима због повреде није било Сеада Колашинца, који је већ једном ногом у енглеској Премијер лиги.

Гости су посљедњих 10-ак минута играли са десеторицом у пољу након што је црвени картон зарадио Тило Керер и то је било кључно за погодак домаћина у самом финишу и 12. овосезонски пораз плавих.

Бундеслига, 29. коло:

Вердер - ХСВ 2:1 (1:1)
/Крузе 41, Кајнц 75 - Грегорич 8/

Дармштат - Шалке2:1 (1:0)
/Вранчић 11, Гондорф 90+3 - Коке 75/

Субота:
Аугзбург - Келн 2:1 (2:0)
/Хинтергерер 5, Верхег 23 пенал - Соренсен 65/

Борусија Дортмунд - Ајнтрахт 3:1 (2:1)
/Ројс 3, Сократис 35, Обамејанг 86 – Фабијан 29/

Хофенхајм - Борусија Менхенгладбах 5:3 (2:2)
/Салај 9, 24, Демирбај 58, 89, Ут 75, - Вестергард 31, Штиндл 35, Дауд 78/

Мајнц - Херта 1:0 (1:0)
/Лаца 45+1/

Лајпциг - Фрајбург 4:0 (2:0)
/Поулсен 36, Вернер 42, Кеита 51, Деме 90/

Волфсбург - Инголштат 3:0 (1:0)
/Сутнер аутогол 45+1, Мали 69, Гомез 80/

Бајер Л. - Бајерн 0:0

Табела: Бајерн 69, Лајпциг 61, Хофенхајм 54, Борусија Дортмунд 53, Херта 43, Фрајбург 41, Келн 40, Вердер 39, Менхенгладбах 39, Ајнтрахт 38, Шалке 37, Бајер Л 36, Волфсбург 33, ХСВ 33, Мајнц 32, Аугзбург 32, Инголштат 28, Дармштат 18.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар