Мареј: Федерер може да освоји Ролан Гарос!

Енди Мареј, први тенисер света, опоравља се од повреде лакта због које је морао да пропусти турнир у Мајамију. Док се спрема за прве изазове на шљаци који ће кулминацију доживети на Ролан Гаросу, Шкот је говорио о својим фаворитима за освајање титуле на другом гренд слему у сезони.

Тенис 17.04.2017 | 17:15
Мареј: Федерер може да освоји Ролан Гарос!
Енди је тренирао у Монте Карлу са Немцем Александром Зверевим, а онда у причао ко је по његовом мишљењу фаворит за освајање Купа мускетара.

Федерер ће "прескочити" све веће турнире који претходе другом Грен слему сезоне, на париској шљаци.

Мареј каже да то није проблем ако Федерер буде играо као што је играо на Аустралијан опену и на турнирима до сада.

"Ако Роџер Федерер буде играо као на почетку сезоне, дефинитивно има шансе да победи. Ипак, биће му тешко да освоји пехар на гренд слему, ако претходно не буде одиграо ниједан меч као припрему за Гарос. Па опет, он је у овој сезони већ освојио Аустралијан опен, а да притом није играо припремне мечеве", рекао је Енди Мареј.

Ролан Гарос почиње 28. маја, а претходе му три мастерса: Монте Карло који стартује од понедељка, те Мадрид и Рим у две узастопне недеље почев од 7. маја.

Федерер и Мареј су почетком ове недеље играли играли у хуманитарном егзибиционом Мечу за Африку, када је Швајцарац славио са 2-0 у сетовима, 7:6, 6:3.

Извор: блиц.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар