Титов Плави воз туристима на коришћење

„Железнице Федерације БиХ“ даће на коришћење део Титовог Плавог воза Националном парку „Уна“ за унапређење туристичке понуде најмлађег парка природе у овом делу Европе.

Занимљивости 16.04.2017 | 10:24
Титов Плави воз туристима на коришћење
Делегације Владе Унско-санског кантона и ЈП Национални парк „Уна“ разговарале су са управом „Железнице Федерације БиХ“ о ревитализацији железничког саобраћаја у овом делу Босне и Херцеговине.

Железнице су обећале Националном парку „Уна“ луксузни део Титовог Плавог воза који се налази у Рајловцу, а који је сада ван функције, потврђено је порталу Кликс.

Реч је о најлуксузнијем делу Титовог Плавог воза, о ресторан-вагону који ће бити постављен на Железничкој станици у Бихаћу. Тај део биће на располагању туристичким агенцијама за атрактивну панорамску вожњу Смарагдном долином.

Воз ће, како се планира, саобраћати на релацији Бихаћ-Мартин Брод, кроз срце Националног парка „Уна“. Ипак, Плави воз неће ове сезоне бити у туристичкој понуди јер има проблем са мотором који мора да се пронађе у Италији, јер је реч о о „Фиајтовом“ мотору.

РТС
фото:интернет

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ме

16.04.2017 09:23

То је дивна атракција за тоуристе,. Али треба га дати да иде Кроз цијелу Босну,. Да тоуристи виде Босну,. Не Само Бихац,.. на примјер од плоца до Загреба,. Или Београда,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неце они братство и јединство

17.04.2017 00:58

Него само паре. Потом то су сад све дрзаве с редовима возње. Да ли ти оцекујес да це неко у Плоцама на **упе да падне кад види влак. Прво је сад "колико ја добијам за тај циркус". Они па у Србији имају Србе из Бихаца код Црвенке у колективном смјестају па сваста би могло да се деси кад прогнаници виде куплерај како впзи и себе бескуцнике.

Name

блбл

17.04.2017 06:25

То је пренос надлезности :)

Name

цупс

16.04.2017 22:28

Свака цаст само напред

ОДГОВОРИТЕ