ИТА: Мирољубиво у ''кинеском дербију Милана''! Јуве на +8 од Роме, Михин нови реми, Наполи лако!

Маде ин Цхина – Милан до бода против Интера у 97! Фудбалери Интера и Милана ремизирали су 2:2 (2:0), после драматичне завршнице у првом дербију "Дела Мадонина" откако су Кинези постали власници оба клуба.  Фудбалери Јувентуса лако су савладали Пескару са 2:0, док Рома полако посустаје у борби за титлу, пошто су ремизирали са Аталантом 1:1, у 32. колу Серије А.  Наполи лако до победе, приближио се Роми! Наполи је у последњој утакмици 32. кола Серије А на Сан Паолу са 3:0 победио Удинезе и тако дошао на само два бода заостатка за другопласираном Ромом.

Фудбал 15.04.2017 | 23:30
ИТА: Мирољубиво у ''кинеском дербију Милана''! Јуве на +8 од Роме, Михин нови реми, Наполи лако!
Иако у подређеном положају, "неразури" су у руку од десетак минута крајем првог полувремена стекли два гола предности, преко Антонија Кандреве и Маура Икардија.

Секунди су их делили од важне победе, али "росонери" постижу два гола преко својих штопера у последњих седам минута, тачније 14, јер је Кристијан Сапата поравнао за поделу бодова у 97!

"Росонери" су били знатно бољи ривал у првих двадесетак минута, неколико одличних напада је упропастио Ђерар Делофеу, који је погодио и стативу, за шта је уследила сурова казна.

"Неразури" су вребали из другог плана и искористили своје једине две шансе у првом полувремену после полуконтри које су сјајну завршили у казненом простору Кандрева и Икарди, за огромна два гола предности у року од десетак минута.

Милан је извршио огроман притисак у другом делу меча, углавном претио преко Делофеуа и Баке, да би седам минута пре краја смањио заостатак голом штопера Ромањолија.

Након што је Интер одолео притиску ривала до краја регуларних 90, па и пет додатних минута, очекивала се победа "неразура", али "росонери" користе додатно време које су добили и у 97. минуту после корнера и акробатске реакције Колумбијца Сапате стижу до бода.

Домаћин је повео у 36. минуту, Роберто Гаљардини је послао сјајну дубинску лопту у казнени простор Милана, а Антонио Кандрева иако са ривалом "на леђима" успева да лобује младог Ђанлуиђија Донаруму.

Интер је омраженог ривала бацио на колена у надокнади првог полувремена, сјајно су комбиновали Иван Перишић и Мауро Икарди по левој страни, сами су избацили комплетну одбрану Милана из игре, да би на крају Хрват асистирао Аргентинцу за лаган гол капитена.

Милан је контролисао ритам игре у наставку, али је Интер и даље био много опаснији, сјајну шансу у десетом минуту наставка пропушта Перишић, Икарди му је сервирао скоро па зицер на ивици казненог простора, али Донарума брани ударац Хрвата.

"Росонери" су наставили да притискају одбрану ривала, као и током целог меча најконкретнији је био Делофеу, који је сјајно шутирао са 17 метара у 66. минуту, али Ханданович се истакао.

Мало је недостајало да Интер врати ривала у меч, 20 минута пре краја, катасрофалну грешку направио је Ханданович приликом једног покушаја да ухвати лопту, она му је испала, али се Бака није снашао у брзини.

Нашао се Колумбијац у још једној блиској ситуацији са словеначком голманом, успео је и да га заобиђе искоса са десне стране, али његов центаршут на петерац није стигао до саиграча, па је пропала још једна прилика за Милан да се врати у игру десет минута пре краја.

Коначно, у 83. минуту "росонери" враћају неизвесност у меч, из акције која није превише обећавала. Сусо се мучио да центрира са десне стране, али је успео некако да пробаци лопту поред Нагатома, да би се на петерцу се сјајно снашао штопер Ромањоли и поред двојице "неразура" скоро па ђоном копачке постигао први гол у сезони за 2:1.

Имао је Интер прилику да реши меч у 89. минуту, након храбре интервенције Хандановича приликом једног центаршута, "неразури" су организовали брзу контру, Икарди је чекао сам лопту у средини казненог, али је Едер траљавао реговао на десној страни па није успео да проигра свог капитена.

Уследило је пет минута надокнаде времена, током којих је домаћин добро одолевао протиску "неразура", али судија Орсато због бројних прекида продужава меч за још два минута.

Таман толико је било потребно "росонерима" да шокирао ривала и избегну пораз у седмом минуту надокнаде. После корнера са десне стране и недовољно добре реакције одбране Интера, Сапата стиже лопту скоро иза леве стативе и успева да је од пречку пребаци преко гол линије за велику радост гостију.

Другим ремијем 2:2 у дербију Милана ове сезоне градски ривали су остали изједначени на деоби шесте позиције у Серији А са по 57 бодова, а Милан је због боље гол разлике у нешто бољој позицији у борби за пласман у Европу.

Екипе заостају по два бода за петопласираном Аталантом, која касније гостује другом тиму лиге Роми. У следећем колу Интер очекује још један дерби у борби за Европу, гостује Фиорентини, док Милан чека Емполи, који се бори за опстанак.



Фудбалери Јувентуса лако су савладали Пескару са 2:0, док Рома полако посустаје у борби за титлу, пошто су ремизирали са Аталантом 1:1, у 32. колу Серије А.

Изабраници Масимилијана Алегрија имали су лакши тренинг на гостовању против последњопласиране Пескаре.

До вођства су стигли у 23. минута, када је Квадрадо несебично асистирао Игуаину коме није било тешко да пошаље лопту у мрежу. До двоцифрене предности Јуве је стигао у 43. минута, после сјајног додавања главом Манџукића, Игуан је био поново стрелац.

У наставку меча клуб из Торина је одржавао предност и на крају стигао до 26. тријумфа у сезони.

Са друге стране, главни ривал Јувентуса у борби за титулу, Рома, није успела да направи преокрет против Аталанте, пошто су после првих 45 минута губили 1:0.

Гости су дошли до вођства у 22. минута, када је Куртић полу-волејом са 14 метара савладао Шћесног. ’Вучица’ је била доминантнија, али су тек у другом полуврему стигли до изједначења.

У 50. минута на асистенцију Салаха, Џеку није било тешко да постигне 25 гол у лиги. Домаћи су у 65. минуту замало стигли до другог гола, међутим срећа није била на страни Наинголана који је погодио пречку. До краја утакмице, Рома је била бољи противник али није успела то да материјализује.

Синиша Михајловић и Торино наставили су са бледим партијама, овога пута ремизирали су са Кротонеом 1:1.

До предности ’бикови’ су стигли у 66. минута када је Белоти погодио са беле тачке, међутим Кротоне је успео да изједначи у 81. минуту преко Симија, који је на крају поставио и коначан резултат. Адем Љаљић је одиграо целу утакмицу за Торину.

Дарко Лазовић(Ђеноа) и Сергеј Милинковић-Савић(Лацио) одиграли су по 90 минута у међусобном дуелу.

Ђеноа је имала предност до 91. минута, међутим Луси Алберто је успео да изједначио на 2:2, и постави коначан резултат.

Бивши играч Црвене звезде учествовао је код другог гола, када је сјајним центаршутом пронашао Пандева, који је главом савладао голмана.

Наполи лако до победе, приближио се Роми! Наполи је у последњој утакмици 32. кола Серије А на Сан Паолу са 3:0 победио Удинезе и тако дошао на само два бода заостатка за другопласираном Ромом.

Гости су се држали до 48. минута, а онда је Мертенс искорстио сјајну Хорхеову лопту за вођство клуба из Напуља.

У 63. минуту Алан је искористио једну неопрезност домаће одбране и прецизним ударцем погодио за 2:0. Коначни резултат поставио је Каљехон у 72. минуту.

Иако то не сугерише резултат, Наполи је теже од очекиваног стигао до победе над Удинезеом у 32. колу италијанске Серије А - 3:0 (0:0).

Изабраници Мауриција Сарија су наставили са одличним резултатима ове сезоне забележивши пету победу на последњих шест мечева којом су практично осигурали треће место на табели и пласман у квалификације за Лигу шампиона.

Наполитанци ће се до краја борити са Ромом за директан пласман у европску елиту јер им после суботњих мечева 32. кола "вучица", која је поподне само ремизирала са Аталантом (1:1), бежи само два бода.

Али, није домаћину било лако да стигне до тријумфа против неугодне екипе из Удина, која је на "Сан Паолу" у Напуљу поклекла тек у другом делу.

Најпре је Жоржињо на отварању другог полувремена "спојио" Дриса Мертенса са голманом Орестисом Карнесзисом, а Белгијанац такве прилике ретко пропушта - 1:0.

Био је то његов 21. погодак и четврти је голгетер Серије А са четири мање од лидерског двојца Едина Џека и Андрее Белотија.

Црно-бели из Удина су узвратили у 61. минуту, али нису имали среће јер је после ударца Дувана Запате статива била савезник голмана Наполија Пепеа Реине, да би практично у наредном нападу домаћин осигурао победу.

И то захваљујући бившем играчу клуба са "Фриулија" Бразилцу Алану, који је после грешке гостујуће одбране закуцао лопту у мрежу, али није желео да прославља свој првенац у дресу Наполитанаца - 2:0.

Тачку на резултатски убедљиву побједу ставио је Хозе Каљехон у 72. минуту после гужве у казненом простору Удинезеа - 3:0.

Био је ово 21. тријумф екипе под Везувом у текућој сезони, а 14. пораз гостију из Удина.

У ранијем термину Сасуоло је преокретом славио против Сампдорије 2:1.

Сампдорија је после првог полувремена водила са 1:0 голом Патрика Шика у 28. минуту, али је домаћи Сасуоло у наставку преокренуо резултат и уписао победу.

Стрелци за Сасуоло били су Антонино Рагуса у 49. и Франческо Ачерби у 56. минуту.

Сасуоло је уписао десету победу од почетка сезоне, а прву после шест кола и сада је на 14. месту на табели са 35 бодова. Сампдорија је десета са десет бодова више.

Екипа Сасуола у наредном колу дочекује Наполи, а Сампдорија на свом терену игра против Кротонеа.

Серија А, 32. коло:

Интер – Милан 2:2 (2:0)
Кандрева 36, Икарди 45+2 – Ромањоли 83, Сапата 90+7

Рома – Аталанта 1:1
Џеко 50 - Куртић 22

Палермо – Болоња 0:0

Каљари – Кјево 4:0
Боријело 11, Сау 15, Педро 40, 90

Торино – Кротоне 1:1
Белоти 66(п) – Сими 81

Фиорентина – Емполи 1:2
Тељо 64 - Ел Кадури 37, Паскавал 90+2 (п)

Пескара – Јувентус 0:2
Игуаин 23, 43

Ђеноа – Лацио 2:2
Симеоне 10, Пандев 78 – Биља 45+2, Алберто 90+1

Сасуоло – Сампдорија 2:1
Рагуса у 49, Ачерби у 56. – Шик28.

Наполи – Удинезе 3:0
Мертенс 48, Алан 63, Каљехон 72

Табела:
1.Јувентус 32 26 2 4 64:20 80
2.Рома 32 23 3 6 70:27 72
3.Наполи 32 21 7 4 75:33 70
4.Лацио 32 18 7 7 54:36 61
5.Аталанта 32 18 6 8 53:35 60
6.Милан 32 17 7 8 49:35 58
7.Интер 32 17 5 10 59:37 56
8.Фиорентина 32 14 10 8 50:41 52
9.Торино 32 11 12 9 60:53 45
10.Сампдорија 32 12 9 11 40:39 45
11.Удинезе 32 11 7 14 41:43 40
12.Кјево 32 11 5 16 35:49 38
13.Каљари 32 11 5 16 45:62 38
14. Сасуоло 32 10 5 17 40:50 35
15.Болоња 32 9 8 15 29:46 35
16.Ђеноа 32 7 9 16 32:53 30
17.Емполи 32 6 8 18 20:50 26
18.Кротоне 32 5 6 21 26:52 21
19.Палермо 31 3 6 22 25:67 15
20.Пескара 32 2 8 22 31:70 14

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар