Ђоковић о тренерима, исхрани, вјери, дербију...

Новак Ђоковић истакао је у интервјуу за "Вечерње новости" да му је било необично што је у последње време мало више одмарао, али да му је то много пријало.

Тенис 18.04.2017 | 17:15
Ђоковић о тренерима, исхрани, вјери, дербију...
Ђоковић није играо на АТП турнирима од елиминације у четвртом колу Индијан Велса почетком марта, у међувремену је наступио на Дејвис купу, а на светску сцену враћа се наредне недеље у Монте Карлу.

"Одлично ми је било! Проводио сам време најквалитетније могуће, и то тако што сам више био са својим сином и супругом. Уживао сам, заиста. Мало ми јесте било необично, али лако се навикнете на добре ствари", рекао је Ђоковић за "Новости".

Ђоковић је пред почетак нове сезоне окончао сарадњу са Борисом Бекером, у његовој ложи сада је најчешће Душан Вемић, док је евидентан повремени изостанак Марина Вајде са турнира.

"Задовољан сам како мој тим сада изгледа. Вемић и Вајда се смењују на турнирима. Договор је да Маријан буде са мном на шљаци и на Грен слемовима, а да Душан путује на већину такмичења на тврдој подлози. Наравно, тај план је подложан променама", рекао је српски тенисер.

Важна ствара Ђоковићеве игре је ментална снага, а многи процењују његово стање мотивације на основу емотивних излива на терену – ломљења рекета, цепања мајице, повремених повика. Док се његов оспоравани психолошки "тренер" Пепе Имас противи томе јер је то "негативна енергија", навијачи често воле да виде јер то виде као јасан знак "глади за победом".

"Својевремено ми је Јелена Генчић говорила да не цепам мајицу, јер ми то одвлачи енергију. Њене савете врло добро памтим и трудим се да их поштујем. Трудим се и да по свему будем узор младима који ме гледају и да моје понашање буде пристојно и одговорно. С друге стране, некад пожелите да се "издувате", јер се тако "ресетујете" и лакше вам је да пређете преко неке грешке или изгубљеног поена. Све је ствар тренутка и импулса, нико не планира да сломи рекет или уради нешто слично. Деси се. Упркос томе да ли више или мање реагујем бурно на терену, у мени и даље гори жеља за победама. Само сам сада другачији човек него пре. Зрелији, рекао бих", сматра Ђоковић.

Ђоковић је највећа спортска звезда у Србији, самим тим његови обожаваоци без паузе прате сваки његов потез, а изостанак резултата покренуо је многе помало и бесмислене теме о исхрани, животном стилу, вери...

"Мислим да постоји много занимљивијих и важнијих тема него што је то моја исхрана. Стил живота ми је такав да можда не идем у цркву онолико колико бих то желео, јер стално путујем по свету, али када год сам у прилици то чиним. Славимо Аранђеловдан, посвећен сам цркви и православним обредима, баш као и цела моја породица, али то је нешто што је приватна ствар сваког верника", истиче најбољи српски спортиста.

Иако имамо Ђоковића и трофејне кошаркаше, ватерполисте, одбојкаше, фудбал је и даље спорт број 1 у Србији, а у уторак је на програму нови "вечити" дерби, дуел Партизана и Црвене звезде.

"Знате да волим фудбал и да уживам да гледам мечеве, а понекад и да одиграм мало, када могу. Дуели Звезде и Партизана су јединствени, имају посебан набој и емоцију. Само бих волео да више буде позитивне енергије и да се више прича о потезима на терену, шансама, головима, а мање о неким негативним стварима. Надам се да ће то време врло брзо да дође", каже српски тенисер.

Текућа година пролази у знаку Роџера Федерера који у позним играчким годинама опет доминира и осваја највеће турнире. Ђоковић је на прагу четврте деценије, а као један од ретких турнира које није освојио током каријере су Олимпијске игре, које су за тек три године.

"Није немогуће да ме видите у Токију. Здравље ми је на првом месту, желим да очувам тело и снагу што дуже и продужим каријеру, па самим тим и да играм 2020. Управо је у томе и рецепт, у равнотежи. Морате да слушате своје тело, пронађете праву меру између тренинга, мечева и оног што у том тренутку можете", Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар